

-
Herbata według zawartych ziół
- Ginkgo biloba - Miłorząb dwuklapowy
- Herbata bambusowa
- Herbata jaśminowa
- Herbata lipowa
- Herbata malinowa
- Herbata z dziurawca
- Herbata z konopi
- Herbata z kopru włoskiego
- Herbata z melisą
- Herbata z miętą
- Herbata z owoców dzikiej róży
- Herbata z pokrzywy
- Herbata z przywrotnika pospolitego
- Herbata z rokitnikiem
- Herbata z rumiankiem
- Herbata z szałwii
- Herbaty imbirowe
- Herbaty Moringa
- Herbaty Tulsi
- Kolcowój chiński - Goji
- Niebieska herbata z Klitorii
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo od 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Rooibos
Rooibos - czerwony krzew jest synonimem wszechstronności. Kto go skosztuje to zawsze oceni słowami: niesamowity, ogromny, wspaniały, słodki, pyszny ... A przy tym produkowany jest ze zwykłego drzewa z południowoafrykańskiego buszu. Jego smak i efekty były już znane starożytnym osiedleńcom. W… cały opis
Z czasopisma o herbacie
- 4. Dlaczego warto wybrać sypaną herbatę a nie w saszetkach
- HERBATY MROŻONE: KTÓRE WYBRAĆ I JAK JE PRZYGOTOWAĆ
-
Brzoskwinia (1)
-
Cupcake (1)
-
Cynamon (3)
-
Cytrus (1)
-
Cytrusowy (1)
-
Cytryna (1)
-
Czekolada (2)
-
Delikatnie melodyjny (1)
-
Delikatnie pikantny (1)
-
Delikatny (2)
-
Grejpfrut (1)
-
Imbir (1)
-
Jabłko (1)
-
Jagoda (1)
-
Kardamom (1)
-
Karmel (1)
-
Kokos (1)
-
Krem (1)
-
Kremowa (1)
-
Limonka (1)
-
Malina (1)
-
Mandarynka (1)
-
Mango (1)
-
Miodowy (1)
-
Miód (1)
-
Mięta (1)
-
Morela (1)
-
Orzech (1)
-
Owoce egzotyczne (1)
-
Pieprzowa (1)
-
Pigwa (1)
-
Pomarańcza (3)
-
Rokitnik zwyczajny (2)
-
Słodka pomarańcza (1)
-
Słodkawy (2)
-
Słodki (2)
-
Truskawka (2)
-
Wanilia (3)
-
Wiśnie (1)
-
Ziołowy (2)
-
Śliwka (1)
-
Ananas (3)
-
Borówka czarna (1)
-
Chaber (4)
-
Cynamon (6)
-
Czarny bez (1)
-
Goji (1)
-
Goździk (1)
-
Guawa (1)
-
Hibiskus (3)
-
Honeybush (3)
-
Imbir (2)
-
Jabłka (8)
-
Kiwi (1)
-
Koper włoski (1)
-
Kwiat malwy (2)
-
Liście jeżyny (2)
-
Liście poziomki (1)
-
Maliny (2)
-
Mango (2)
-
Melisa (1)
-
Migdały (2)
-
Mięta egipska (1)
-
Morele (1)
-
Nagietek lekarski (4)
-
Owoce dzikiej róży (2)
-
Papaja (1)
-
Pieprz (1)
-
Pieprz różowy (1)
-
Pomarańcza (3)
-
Rodzynki (2)
-
Rokitnik zwyczajny (3)
-
Rooibos (25)
-
Skórka dzikiej róży (2)
-
Skórka pomarańczowa (7)
-
Trawa cytrynowa (3)
-
Truskawki (2)
-
Wanilia (2)
-
Werbena pospolita (1)
-
Wiśnia (2)
-
Zielony Rooibos (5)
-
Śliwki (1)
-
Żeń-szeń syberyjski (1)
-
Żurawina (1)

ROOIBOS

ZIELONY ROOIBOS ROKITNIK - GUAWA

ALLADYN - mieszanka

ZIELONY ROOIBOS GOJI (KOLCOWÓJ CHIŃSKI)

ROOIBOS LONG CUT PREMIUM

AJURWEDYJSKI ROOIBOS CIEPŁA ZIMA

ROOIBOS ZIELONY

ROOIBOS CZERWONA PASJA

ROOIBOS W SIÓDMYM NIEBIE

ROOIBOS ADWENT

ZIELONY ROOIBOS WANILIA-TRAWA CYTRYNOWA

ROOIBOS SZALONA TRUSKAWKA

ROOIBOS LIMONKA

ROOIBOS POMARAŃCZOWY

ROOIBOS MANDARYNKA Z IMBIREM

ROOIBOS ORZEŹWIAJĄCA PRZYGODA

ROOIBOS SZEŚCIU PRZYPRAW

ROOIBOS NATURALNA POMARAŃCZA

ROOIBOS TROPIKALNA SAMBA

ROOIBOS ZIMOWA ŚLIWKA

ROOIBOS ROKITNIKOWY KREM

ROOIBOS SUAZI

Świąteczne chwile - rooibos

Rooibos zielony Long Cut BIO
Rooibos
Rooibos - czerwony krzew jest synonimem wszechstronności. Kto go skosztuje to zawsze oceni słowami: niesamowity, ogromny, wspaniały, słodki, pyszny ... A przy tym produkowany jest ze zwykłego drzewa z południowoafrykańskiego buszu. Jego smak i efekty były już znane starożytnym osiedleńcom. W Europie znany jest od 100 lat.
Znasz go? Nie? To najwyższy czas, aby udać się w podróż do gorącej Afryki, do Cape Town. Tylko tam rośnie czerwony krzew. Nie znalazłbyś go w innych częściach świata. Rooibos produkuje się z niskich krzewów. Rezultatem jest herbata w smaku bardzo przyjemna, gładka, pełna i o słodkim zapachu.
Rooibos jest naturalnie bezkofeinową herbatą. Dlatego gotuje się ją przede wszystkim dla małych dzieci i dzieci w wieku szkolnym,, kobiet w ciąży i karmiących piersią. Dodatkowo przynosi też komfort i relaks. Ta ciekawą herbatę można pić podczas upalnych dni i chłodnych wieczorów. Z kostkami lodu i i owocami odświeża, gorąca z mlekiem lub miodem zagrzeje.
Ścinanie, cięcie, fermentacja, suszenie – tak rodzi się Rooibos
Krzewy herbatowniku Cape (Aspalathus linearis) wyrosną do około metra i pół. Mają długie, jak igła spiczaste liści i gałązki. Ich głębokie korzenie docierają do wód podziemnych, a ich nasiona pozostają w glebie przez okres do sześciu lat w oczekiwaniu na korzystne warunki. Tylko wtedy kiełkują.
Rooibos jest po prostu intrygujący we wszystkich aspektach. Na rynku można znaleźć go pod nazwą redbush herbaty. Gałęzie całej długości przedramienia wycina się dwa razy w roku. Na certyfikowanych liniach produkcyjnych posiekane zostają na kawałki na długość około pół centymetra. Tą zieloną masę robotnicy gromadzą w olbrzymie stosy i pozostawiają do naturalnej fermentacji. Po 8-24 godzinach Rooibos jest prawie gotowy. Po fermentacji zyskał odurzający słodki zapach i piękny rdzawy kolor . Ostatnim krokiem jest suszenie bezpośrednio na afrykańskim słońcu.