

ROOIBOS ADWENT
Coś w tym jest... Rooibos Adwent otoczy cię ciepłą melodią jabłka z cynamonem, migdałów i róży. W taki właśnie nastrój wprowadzi cię "czerwona herbata" z dalekich Afrykańskich gór. Gorące słońce, które wchłaniała przez cały rok, ogrzeje cię i sprawi ci przyjemność. Od razu zaparz cały czajnik, bo filiżanka tej herbaty Ci nie wystarczy!
Skład
Rooibos 77%, Cynamon 8%, Hibiskus 5%, Migdały, Jabłko, Płatki róży, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Dzięki kwiatom hibiskusa napar herbaty Rooibos Adwent jest lekko czerwony. Jednak podstawę tworzy kolor rdzawy specyficzny dla Rooibos. W smaku można zidentyfikować szczególnie pyszne połączenie słodkiego Rooibosu, jabłka, migdały, cierpkiego hibiskusa i ostrego cynamonu. Herbata pachnie naprawdę "zimowo". Dzięki obecności cynamonu działa ogrzewająco. Rooibos nie zawiera kofeiny, można go podawać jako napój dla małych dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią, czyli w skrócie dla wszystkich, którzy chcą czuć się dobrze i wyglądać świetnie. W sypanej herbacie jest zawarty hibiskus, który może uczulać osoby o wrażliwe na pokarmy.
Spróbuj Rooibos Adwent także jako herbatę mrożoną. Idealnie orzeźwia i oferuje nowe, świeże smaki.
Pochodzenie herbaty
Wysoko jakościowa herbata Rooibos pochodzi z Południowej Afryki w górach Cederberg. Gdzie indziej w świecie czerwony krzew afrykański nie rośnie Nasz sprawdzony dostawca dogląda na jakości dostarczonej przez niego herbaty, która jest również znana pod nazwą Redbush Tea lub Mountain Tea. W przypadku rooibos nie chodzi o klasyczną herbatę. Czerwony krzew rośnie samotnie, osiąga wysokość około 1,5 m. Jest to roślina z długimi gałązkami i igiełkowymi, zielonymi liśćmi. Całe gałązki są zbierane jesienią, siekane na malutkie kawałki i układane w stos. Następnie poddawane są procesowi fermentacji, podczas której zielony rooibos zamienia się w czerwono-rudo-brązowy. Po zakończeniu fermentacji pozostawia się jeszcze na słońcu do suszenia i następnie sortuje, pakuje i eksportuje do 135 krajów świata/. Owoce i zioła kupujemy u certyfikowanych dostawców z krajów UE. Zostały one starannie wybrane, tak by nie zawierały żadnych zgniłych lub niedojrzałych owoców. Owoce są konserwowane liofilizacją, czyli suszone mrozem. Dzięki temu procesowi zachowuje się większość witamin i cennych substancji oraz inne właściwości sensoryczne. Po zaparzeniu owoce mają kolor, smak i zapach świeżych składników.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

18. 7.
27. 6.
27. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

AJURWEDYJSKI ROOIBOS CIEPŁA ZIMA

TAJEMNICZE MANGO – ZIELONA HERBATA
