

AJURWEDYJSKI ROOIBOS CIEPŁA ZIMA
Ekskluzywna kolekcja herbaty, owoców i przypraw na harmonijne wieczory. Pyszna herbata Ajurwedyjski rooibos ciepła zima ma styl i błyszczy gorącym afrykańskim słońcem. Czego więcej można chcieć? Herbata ta postaw Cię na nogi.
Skład
Rooibos 42%, Kawałki imbiru 18%, Chipsy kokosowe 15%, Cynamon, Kawałki jabłka, Naturalny aromat, Kardamon, Czarny pieprz, Płatki migdałoweWięcej o herbacie
Podstawą ciepłej zimy jest najwyższej jakości rooibos, który zbierany jest w Republice Południowej Afryki. Nie chodzi tu o "prawdziwą" herbatę. Rooibos to dzikie czerwone krzewy rosnące do wysokości 150 cm na bardzo małym obszarze w pobliżu „Cape Town“. Rosną w wyższych wysokościach nadmorskich i potrzebują zimą dużo deszczu. Miejscowi farmerzy nazywają je "miodowym krzewem". Po żniwach zielone liście poddawane są fermentacji na gorącym afrykańskim słońcu, gdzie zyskują typowy złoty kolor. Rooibos jest bardzo popularny na całym świecie. Posiada wiele pozytywnych skutków dla zdrowia, nie zawiera kofeiny i naprawdę dobrze smakuje.
Smak herbaty
Herbata oprócz unikalnego rooibosu, zawiera również mieszankę owoców i przypraw. W ustach pozostawia przyjemnie słodki i delikatnie pikantny ślad, co jest spowodowane dodatkiem pieprzu. Pikanterii dodaje również kardamon, krewny imbiru. Ta przyprawa starożytnych Greków i Rzymian poprawia smak i działa antystresowo. W herbacie poczujesz również kokos i imbir, a słodką podstawę naparu stanowią jabłka i migdałowe płatki. W herbacie tej znajdziesz też nutę cynamonu.
Ciepłą zimę pokochasz po wypiciu pierwszej filiżanki. Ponadto, biorąc pod uwagę niezwykłe cechy rooibosu, takie jak zdolność ochrony organizmu przed chorobami cywilizacyjnymi i właściwościami antybakteryjnymi imbiru i kardamonu, nie będziesz chciał pić niczego innego. Nie zapomnij o cynamonie redukującym poziom cukru we krwi i jabłkach jako źródle witamin i pierwiastków śladowych.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 5 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 8 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0.5 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.5 g |
z tego cukry: | 0.5 g |
Białka: | 0.5 g |
Sól: | 0.01 g |
8. 11.
26. 6.
25. 6.
15. 11.
27. 11.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

OKRĄGŁE SITKO NA ZIOŁA ø 62mm

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ALLADYN - mieszanka

ZIELONY ROOIBOS GOJI (KOLCOWÓJ CHIŃSKI)
