

DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - czarna herbata
Kiedy dowiedzieliśmy się o wybitnych cechach Darjeeling, musieliśmy spróbować. A ponieważ jest super i jest zupełnie wyjątkowa, kupiliśmy ją i dla Ciebie. Jeśli jej zabraknie, kupujemy świeżą partię od naszych indyjskich dostawców. Silverhill to dobra klasa z pierwszego wiosennego zbioru, trochę mleczna i z odrobiną pikanterii.
Skład
Czarna herbata Darjeeling TGFOP1 Silverhill 100%Napar i smak herbaty
Herbatę o smaku mleka i lekkiej pikanterii pokochają poszukujący wyjątkowych smaków. Czysta Darjeeling daje ciemny i mocny napar. W aromacie znajdziemy przyjemne naturalne odcienie czarnej herbaty. Lekko cierpki posmak u Silverhill stanowi prawdziwe przeżycie dla smakoszy.
Pochodzenie herbaty
Nie na próżno Darjeeling nosi przydomek "Indianski szampan". Lokalne czarne herbaty są tak specyficzne, że odróżni ją od innych i mniej doświadczony miłośnik herbaty. Krzewy drzewa herbacianego rosną u podnóża Himalajów, w warunkach, które są idealnie dla nich. O rośliny Camellia sinensis, odmiana Assamica, dbają przede wszystkim małe gospodarstwa rodzinne, gdzie tajemnica oryginalnej czarnej herbaty przekazywana jest z pokolenia na pokolenie.
Darjeeling TGFOP1 "Silverhill" zbiera się w drugim tygodniu marca. Jej liście są pełne cennych substancji o wyjątkowo delikatnym smaku. Zbiór i transport są wyłącznie pracą miejscowych kobiet. Po transporcie liści do przetwarzania, są one pozostawione więdnięciu i fermentacji. Są rozmieszczone w cienkich warstwach i w kontrolowanej wilgotności i temperaturze (zazwyczaj około 28 ° C) dochodzi do naturalnego procesu utleniania enzymów. To tutaj rodzi się smak i aromat herbaty i zmieniają kolor z zielonego na czarny. Następnie suszeniem gorącym powietrzem cały proces jest zakończony. Ostatni etap produkcji jest bardzo ważny i wymaga bardzo wielkiej ostrożności, zbyt wysoka temperatura może zepsuć cały plon. Herbata wówczas ma niepożądany smak karmelu.
Wielkie litery w Darjeeling herbacie TGFOP1 "Silverhill" oznaczają, że czarna herbata wyróżnia się dużą ilością wierzchołków (tipsów), ma delikatny aromatyczny smak i należy do bardzo cenionych odmian.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zaparzyć wrzącą wodą (100 °C) w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas naparu 3-5 minut (naczynie powinno być przykryte), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

YUNNAN BLACK PREMIUM - czarna herbata

CEYLON ORANGE PEKOE - czarna herbata
