

YUNNAN BLACK PREMIUM - czarna herbata
Bardzo intensywne przeżycie! Premium Yunnan ma siłę Herkulesa. Ciemno-czerwony kolor naparu jasno mówi o sile tej herbaty. Z tradycyjnych chińskich ogrodów herbacianych przynosimy wam przysmak dla prawdziwego entuzjasty. Daj sobie Yunnan Czarny Premium zamiast porannego śniadania – będziesz pełny energii i dobrego humoru aż do wieczora.
Skład
Czarna herbata Yunnan Black Premium 100%Napar i smak herbaty
Czarna herbata z delikatnych liści, które są charakterystyczne dużą ilość złotych tipsów. Jej napar jest ciemnoczerwony, naturalny aromat. Smak jest naprawdę pełny - cierpkość maksymalna, intensywność niezawodna. Kto chce spróbować czarnej herbaty w jej najbardziej pierwotnej formie, należy sięgnąć po Yunnan Czarny Premium!
Pochodzenie herbaty
Chińska prowincja Yunnan jest związana z ogrodami herbacianymi od niepamiętnych czasów. Do tej pory chodziło o zieloną herbatę, ale w ostatnich latach i z szybkością rakiety wzrasta zapotrzebowanie na czarną herbatę. Prawdą jest, że ma mniejsze uznanie u mieszkańców, ale na rynkach światowych jest wielki popyt po czarnej herbacie z Chin. Rzeczywiście osiąga maksymalną jakość. W Yunnan trwa tradycja uprawy krzewów herbacianych pozornie ponad dwa tysiące lat. Najstarszy żyjący krzew herbaciany Yunnan ma 800 lat!
Produkcja czarnej herbaty zaczyna się w czasie żniw - dla potrzeb Yunnan Premium czarna herbata zbiera się młode pąki i kilka bliskich liści. Po wstępnym więdnięciu są zwijane przez co zwalniany jest sok komórkowy. Wraz z nim zaczyna fermentacja herbaty. Proces enzymów utleniających jest ściśle kontrolowany - kierownik plantacji monitoruje czas fermentacji, temperaturę, wilgotność i herbatę. On stanowi, kiedy trzeba zakończyć fermentację, liście są ponownie suszone.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Czarną herbatę, zalać wrzącą wodą do 100 °C, w proporcji 1 łyżeczka na150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji 3-5 minut (przykryty kubek), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

12. 6.
12. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CHINA KEEMUN CONGU - czarna herbata

CEYLON ORANGE PEKOE - czarna herbata
