

CEYLON ORANGE PEKOE - czarna herbata
Dwa słowa: czyste i świeże. Ceylon Orange Pekoe ma to co najlepsze, czego od czarnej herbaty oczekujemy. Bardzo dobra o wysokiej jakości i bardzo zachęcająca. Klasyka z prowincji, gdzie herbata jest uprawiana od 1870 roku, nie zawiedzie. Lekko pikantna herbata rozgrzeje zdrętwiałe palce i doda energii podczas wędrówki zaśnieżonymi szlakami. Dotrzeć do niej można także w upalne letnie popołudnie w mieście - przyniesie Ci dobry nastrój i chęć do dalszej pracy.
Skład
Czarna herbata Ceylon Orange Pekoe 100%Więcej o herbacie
Eksperci Ceylon Orange Pekoe twierdzą, że jest gładka i orzeźwiająca. Z naszego doświadczenia wynika, że oprócz tych wspaniałych właściwości klienci go kochają za jego pobudzające efekty. Wiele relaksu przyniesie ci tradycyjne przygotowywanie tej herbaty. Gotowanie wody, nabieranie długich czarnych liści, podlewanie i oglądanie jak napar odbarwia się od blaskowego tonu bursztynu – to wszystko należy do małych codziennych przyjemności miłośników jakościowej herbaty. Czy dodasz do niej mleko czy po schłodzeniu dodasz plasterek cytryny Ceylon Orange Pekoe zawsze będzie należeć do pierwszej dziesiątki czarnej herbaty.
Pochodzenie herbaty
Ta herbata rośnie na zboczach wysokich gór Sri Lanka (Cejlon). Jego smak określa wysokość nadmorska, zachodnie deszcze monsunowe i stosunkowo zimny klimat w okresie od stycznia do marca. Dimbula obszar, w którym Ceylon Orange Pekoe pochodzi, należy do pierwszych w historii ogrodów herbaty Ceylon.
Zbiory herbaty
Ludzie, którzy zbierają liście herbaty, posiadają w zbiorze i produkcji herbaty wielopokoleniowe doświadczenia. Herbata klasy Pekoe składa się tylko z pąków liściowych, które zrywają się bez użycia paznokci czy innych ostrych narzędzi. Po prostu tylko delikatnie, opuszkami palców tak, aby uniknąć uszkodzeń liści. Herbaty zbierają głównie kobiety, dziennie są w stanie zebrać 15-20 kg świeżych liści herbaty. Szybko są liście transportowane do sortowania i suszenia. Co więcej, są miażdżone, zwijane i pozostawione do fermentacji w ciepłych i wilgotnych warunkach. Z zielonych liści zatem stają się czarne, fermentowane.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zalać wrzącą wodą (100 °C) w stosunku 1 łyżeczka 150-200 ml.
- Do herbaty w imbirku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 3-5 minut (z przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

25. 6.
25. 6.
23. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

EARL GREY – czarna herbata

ENGLISH BREAKFAST - czarna herbata
