

-
Herbata według zawartych ziół
- Ginkgo biloba - Miłorząb dwuklapowy
- Herbata bambusowa
- Herbata jaśminowa
- Herbata lipowa
- Herbata malinowa
- Herbata z dziurawca
- Herbata z konopi
- Herbata z kopru włoskiego
- Herbata z melisą
- Herbata z miętą
- Herbata z owoców dzikiej róży
- Herbata z pokrzywy
- Herbata z przywrotnika pospolitego
- Herbata z rokitnikiem
- Herbata z rumiankiem
- Herbata z szałwii
- Herbaty imbirowe
- Herbaty Moringa
- Herbaty Tulsi
- Kolcowój chiński - Goji
- Niebieska herbata z Klitorii
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo od 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Herbata z Koreii
Korea zna się na herbacie podobno nawet dłużej niż znawcy w sąsiedniej Japonii. Pierwsza historyczna wzmianka ilustruje użycie liści herbaty w rytualu ofiarnym roku 661. Herbaty należały do klasztoru buddyjskiego więc, kiedy je chciał w 14. wieku władca Korei zniszczyć, udało mu się wygubić… cały opis

BIO JOONGJAK PLUS - zielona herbata

KOREA JEJU OP BIO - zielona herbata

KOREA JEJU SEJAK DURIN BIO - herbata zielona

KOREA JEJU JEONCHA GWARANG BIO - herbata zielona
Herbata z Koreii
Korea zna się na herbacie podobno nawet dłużej niż znawcy w sąsiedniej Japonii. Pierwsza historyczna wzmianka ilustruje użycie liści herbaty w rytualu ofiarnym roku 661. Herbaty należały do klasztoru buddyjskiego więc, kiedy je chciał w 14. wieku władca Korei zniszczyć, udało mu się wygubić kulturę picia herbaty. Plantacje zdziczały, tylko niektóre miejsca zostały utrzymywane do przygotowania składników ubitego proszku herbaciannego. Systematyczne uprawy, produkcja i konsumacja herbaty w kraju wróciły z powrotem w 80 latach ubiegłego wieku.
Politycznie Korea od 1945 roku jest podzielona na dwa kraje-Korea Północna i Południowa. Nowoczesne próby zjednoczenia i przyjaznych stosunków czyli polityczne rozpatrzania pozostawimy innym a my popatrzymy poprzez herbatę na te na okolice półwyspu koreańskiego i na przyległe lądy Azji Wschodniej,będziemy cieszyć się o wiele więcej. Obecnie rosną na plantacjach krzewy herbacianne pochodzenia japońskiego.
Produkcja koreańskiej herbaty doznała wyraźnego japońskiego wpływu: według starożytnej metody Chung-cha zwiędłe listki pozostawiają się przez krótki czas w gorącej wodzie. Dlatego utlenianie naturalne enzymów zostaje zatrzymane. W tym samym czasie jest pozbawiona białka, dobrze rozpuszczalna w ciepłej wodzie. Druga procedura jest bardziej chińska. Chodzi tutaj o suche prażenie zieleni, koreański Bucheo-cha lub Pucho-cha. Korea produkuje głównie zielone herbaty, w małych ilościach i czarne lub półfermentowane.
Kto kiedykolwiek udał się osobiście do Korei, musi potwierdzić, że jest górzystym obszarem, obejmującym oprócz części lądu również i około trzech tysięcy małych wysp. Na pewno warto odwiedzić jak duże metropole z nowoczesnymi drapaczami chmur tak też buddyjskie pałace, kompleksy świątynne i oczywiście przepiękną przyrodę.