

OLŚNIEWAJĄCE MANGO - owocowa herbata
Mango ... powąchaj tą herbatę i pozwól swojej wyobraźni latać. Może was zawiedzie do Azji Południowej, gdzie te słodkie owoce uprawiane były tysiące lat temu. W każdym razie, sięgniesz po cudowne doświadczenie.
Skład
Kandyzowany ananas, Kandyzowane mango 30%, Kawałki pomarańczy, Kawałki truskawek, Kwiat nagietka, Krokosz barwierski, Witamina C, E, B6, B1, B12, kwas foliowy, biotyna, nikotynamid, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Owocowa herbata Olśniewające Mango daje jasnożółty aż jasno pomarańczowy napar. Zapach herbaty jest niezwykle przyjemny. Skupiają się w niej słodkie i kwaśne tony zawierającego owocu. Smakuje bardzo harmonijnie i delikatnie, lekko cytrusowo.
Pochodzenie herbaty
Składniki, z których zmiksowaliśmy Olśniewające Mango pochodzą od dostawców europejskich. Owoce było konserwowane tzw. Liofilizacją, czyli suszenie mrozem. Jest to unikalny proces technologiczny oparty na sublimacji zamrożonej wody o niskim ciśnieniu i temperaturze. Jest on stosowany do materiałów, które mogą być uszkodzone wyższą temperaturą. W przypadku kawałków owoców naprawdę dużych, liofilizacja to gwarancja zachowania zdrowych witamin i innych substancji, ale również naturalnego koloru, zapachu i smaku.
Zioła były suszone w rygorystycznych warunkach oraz tak samo przechowywane. Wszystkie składniki herbaty Olśniewające Mango są produktem rolnictwa ekologicznego, a tym samym nie zawierają żadnych szkodliwych substancji.
Jeśli potrzebujesz więcej informacji na temat głównego składniku herbaty, to napiszemy, że należy do najczęściej uprawianych owoców świata. Jego popularność przyniosła mu nawet nazwa króla owoców lub owocu bogów. Drzewa mango osiągają 35-40 metrów, zostały po raz pierwszy wspomniane w 1510 roku we włoskim tekście Ludovico di Varthema.
Mango pierwotnie uprawiane było w południowej i południowo-wschodniej Azji. Oznacza to, że ludzie znali go już w 4 wieku przed naszą erą. Dobrze rozwija się w klimatach tropikalnych i subtropikalnych. Dzisiaj jego dużymi producentami są Indie, Chiny, Hiszpania, ale także Ameryka, Afryka, Australia i Korea Południowa.
Dojrzałe owoce mango według odmiany mogą różnić się kolorem - zazwyczaj są żółte, pomarańczowe, czerwone lub zielone. Są one słodkie i smakują jak śliwki, arbuz lub awokado. Są stosowane do wytwarzania wielu produktów spożywczych i napojów. Niedojrzałe mango przetwarza się w chutney, konserwuje się jak warzywo. Dojrzałe owoce może być spożywane bezpośrednio lub można je ususzyć, dodawać do deserów i koktajli.
Z żywieniowego punktu widzenia mango zawiera witaminę A, witaminy serii B, witaminę C, E i K oraz wysoką zawartość potasu, wapnia i magnezu.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml
- Do herbaty w czajniku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Okres zaparzenia wynosi 8-10 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić .

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 13 kJ / 3kcal |
Tłuszcze: | 0.1 |
z tego nasycone: | 0.1 |
Sacharydy: | 0.7 |
z tego cukry: | 0.6 |
Białka: | 0.1 |
Sól: | 0.01 |
18. 3.
17. 11.
24. 6.
23. 4.
6. 4.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

GOJI-MALINA - owocowa herbata

GWIAZDA BETLEJEMSKA - owocowa herbata
