

CEYLON FBOPF SP KOPPAAKANDA - czarna herbata
Piękna rzadkość. Niesamowita wyjątkowość. Fascynująca jakość. Wiele superlatyw można byłoby znaleźć, gdyby naszym celem było wychwalać herbatę Koppakanda do nieba. Nie ma takiej potrzeby. Wystarczy gdy skosztujesz. Ekskluzywny Cejlon ze starannie przetworzonymi liśćmi cię urzeknie od pierwszego wejrzenia. Po pierwszym powąchaniu i pierwszym łyku, zostaniesz na zawsze jej fanem.
Skład
Czarna herbata CEYLON SILVER KANDY FBOPF SP 100%Napar i smak herbaty
Herbata cejlońska z miedzianym naparem, nie pozostawi u nikogo w wątpliwości, że należy do absolutnej czołówki czarnej herbaty. Jej smak jest lekko pikantny, aromatyczny, słodki aż miodowy. Koppakanda pachnie pełnie, gęsto i słodko.
Pochodzenie herbaty
Wysokiej jakości herbata Koppakanda - Ceylon Silver Kandy FBOPF SP po pierwsze posiada dużą ilość tipsów, a po drugie charakterystyczny jest dla niej niezwykle delikatne zrywanie liści. Tak samo jak przetwarzanie i suszenie, tak i zbiór przeprowadzany jest ręcznie. Po zbiorze liście herbaty są pozostawione do więdnięcia, a następnie przebiega ściśle kontrolowana fermentacja, suszenie, sortowanie i pakowanie.
Cejlońska herbata (poprawnie herbata ze Sri Lanki) ma długą i bogatą historię. Mieszkańcy wyspy w Azji Południowo-Wschodniej początkowo zajmowali się uprawą kawy i cynamonu. Powodziło im się dobrze, choć często walczyli z cyklonami tropikalnymi. Jednak imperium kawy w połowie 19 wieku podczas zniszczyła epidemia grzybów. Po epidemii Anglicy przywieźli na Cejlon z Chin pierwsze krzewy herbaciane. Przed końcem tego stulecia stało się jasne, że kraj aspiruje do producenta wyjątkowo jakościowych i unikalnie smacznych herbat.
Prowincja Kandy, z którego Koppakanda pochodzi, jest w książkach podróżniczych opisywana jako zielona dolina, której mieszkańcy mieli znaczący wpływ na rozwój narodowej kultury. Dodatkowo w Kandy ukryta jest najświętsza rzecz na Sri Lance - ząb Buddy. Przez krajobraz przepływa rzeka Mahaweli wlewająca się do Oceanu Indyjskiego.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Czarną herbatę zalać wodą w temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka do 150-200 ml.
-
Do herbatę w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Okres zaparzenia 2-3 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić materiał.

























Potrzebujesz porady?

4. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CEYLON HIGH GROWN OP - czarna herbata

CEYLON ORANGE PEKOE - czarna herbata
