

BIO JOONGJAK PLUS - zielona herbata
Dlaczego jest Południowokoreański Joongjak tak przyjemny, świeży i pachnący? Unikalne cechy uzyskał dzięki żyznej ziemi wulkanicznej, w którym dorastał, czystej wodzie, która go nawadniała i przyjemnym klimacie, który go otaczał. Korea należy do wieloletnich plantatorów jakościowych herbat, w ostatnich latach jej produkcja ponownie zaliczana jest do poszukiwanych. Jej rolnictwo ekologiczne gra herbacie do karet!
Skład
Zielona herbata ORGANIC JOONGJAK PLUS 100%Napar i smak herbaty
Ta specjalna zielona herbata ma kwiatowy, przyjemnie świeży smak. Aromat jest bardzo subtelny, lekko słodki. Napar ma cytrynowy żółty kolor.
Pochodzenie herbaty
Koreańskie herbaty, choć nie są na rynku aż tak częste, mogą konkurować z innymi doskonałymi herbatami. Ich historię, naznaczone zostało przez pragnienie koreańskiego władcy, aby zniszczyć wszystkie klasztory buddyjskie. W 14 wieku, wraz z nimi zmarnowały się i plantacje herbat. Rośliny herbat częściowo zaniknęły i częściowo zdziczały. Dopiero w ostatnich kilku latach Koreańczycy wrócili do uprawy i produkcji herbat.
Dzięki niezwykle korzystnemu klimatowi i doskonałym warunkom gleby, koreańska herbata osiąga doskonałe właściwości. W niektórych przypadkach może być śmiało porównywana do japońskich herbat.
Zieloną herbatę Joongjak przywieźliśmy z wyspy Jeju (Cheju, Cheju), jeden z dziewięciu prowincji Korei Południowej. Jest to najbardziej południowa i największa wyspa na Półwyspie Koreańskim. Główne towary rolne zawierają zboża. Turyści podróżują tam dla wodospadów Cheonjeyeon, parku Halim lub jaskini Manjang.
W zależności od okresu, w którym odbywają się zbiory koreańskie herbaty są podzielone na Ujon (Woojeon) Sejak (Saejak) i Chungjak (Joongjak). Ten ostatni pochodzi ze zbiorów po 6. maja. Charakteryzuje się małymi, oliwkowo zielonymi, misternie skręconymi liśćmi. Dodatkowo herbata ta jest produktem organicznym. Dzięki certyfikatowi producent zapewnia, że herbata nie zawiera metali ciężkich, pestycydów lub innych szkodliwych substancji. Liście herbaty suszono tradycyjny koreańskim sposobem.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 200 ml.
- Do herbaty w imbryku, dodać 1 -2 łyżeczki więcej.
- Okres ekstrakcji wynosi 2 minuty (pod przykryciem), a następnie przecedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAPAN BANCHA PREMIUM- zielona herbata

KOREA JEJU OP BIO - zielona herbata
