

WIETNAM GREEN BIO - zielona herbata
Zapach kwitnącej łąki, świeżość trzeszczącego potoku bulgoczącego pośród dziewiczego krajobrazu i upajająca słodycz. Dokładnie taka jest ekologiczna wietnamska zielona herbata, która kryje zarówno lekkość, jak i siłę. Jeśli dodamy, że jest to on również urozmaicony kawałkiem Japonii, musicie go po prostu spróbować.
Skład
Zielona herbata Wietnam Green BIO 100%Napar i smak herbaty
Napar pięknego żółtego koloru z bursztynowymi promieniami ma uroczy kwiatowy aromat i słodkawy smak ograniczony przyjemnie ściągającą linią.
Pochodzenie herbaty
Chociaż Wietnam jest jednym z wiodących producentów zielonych herbat na świecie, jego sława jak dotąd rozprzestrzeniła się głównie w Azji. Na szczęście to się stopniowo zmienia, czego dowodem jest niezwykły wietnamski BIO w naszej ofercie. Dla mieszkańców tego azjatyckiego kraju rytuał picia herbaty jest dziś bardzo ważny. Wierzą, że początkowa goryczka napoju odzwierciedla ich ciężką pracę, a późniejszy słodki smak odzwierciedla wrażliwą i wierną duszę.
Uważają środowisko, w którym rośnie roślina herbaciana, za jeden z najważniejszych czynników przy tworzeniu herbaty pierwszej klasy. Dlatego też zwracają uwagę na jakość wody i nieskażoną przyrodę wokół plantacji herbaty. Uprawa ekologiczna zyskała w ostatnich latach na popularności, a herbaty oznaczone znakiem BIO od dawna utrzymują najwyższą jakość, co znajduje odzwierciedlenie w smaku i aromacie powstałego naparu.
Vietnam Green BIO pochodzi z górzystego regionu Ban Lien w prowincji Lao Cai. Uprawia się go na wysokości 900 metrów nad poziomem morza. Zimny klimat jest dla niego bardzo dobry i nadaje mu lekko korzenny ślad. Jest wyjątkowy w swojej produkcji w porównaniu do innych herbat zielonych z produkcji wietnamskiej. Utlenianie nie jest zatrzymywane na patelni, ale przez proces odparowania, jak ma to miejsce w przypadku japońskich herbat. Luźno zwinięte, równomiernie ukształtowane liście zachowują swój jasny zielony kolor i świeży aromat.
Zawartość kofeiny znajduje się na granicy silniejszej chińskiej zielonej herbaty i subtelniejszej japońskiej. Możecie sobie na nią pozwolić przez cały dzień, nie obawiając się liczenia owiec w nocy. Aby podnieść doświadczenie Wietnam Green BIO do następnego poziomu, spróbujcie starożytną metodę przygotowania Gong Fu Cha. Dzięki temu będziecie cieszyć się herbatą wszystkimi zmysłami, a filiżanka doskonałego naparu będzie dla Was oazą spokoju.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą o temperaturze 70-80 °C (około 2 minuty po przegotowaniu wody) w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
- Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas parzenia 2-3 minuty (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

PI LO CHUN - zielona herbata

YIN XIANG - zielona herbata
