

FOG TEA BIO - zielona herbata
Fog Herbata jest szlachetną herbatą, która urodziła się w mgle w wysokich górach. Przywieźliśmy ją z ogrodów herbacianych leżących nad rzeką Jangcy i jeziora Poyeng. Herbata we mgle – tak ją nazwaliśmy, rośnie praktycznie w cieniu, promienie słoneczne rzadko przenikną przez mgłę. W związku z tym herbata posiada bardzo dużo chlorofilu, substancji aromatycznych i polifenoli. Ta słodka herbata przyjemnie zaskoczy i początkujących i długoletnich miłośników herbaty.
Skład
Zielona herbata China Fog Tea 100%Napar i smak herbaty
To naprawdę wyjątkowa herbata, ma delikatnie słodki i charakterystycznie świeży smak. Napar daje zielony kolor, który pachnie świeżą trawą i pieczonymi kasztanami. Jest to mocna herbata o unikalnych, luksusowych i trwałych smakach.
Pochodzenie herbaty
"Herbata we mgle" uprawiana jest wysoko w górach Chin Wu Lu, które bardzo często są zachmurzone. W związku z tym, że nie przenika tu zbyt wiele słońca, rośnie prawie w cieniu. To po części przypomina japońskie herbaty Gyokuro, które są sztucznie cienione. Ograniczone promienie słoneczne, duże wysokości nad poziomem morza, dużo wilgoci są powodem, że „Herbata we mgle” ma pełny intensywny aromat i smak z długą końcówką.
Podczas zbioru z Camellia sinensis gromadzone są wyłącznie wybrane kiełki (pędy). Jeszcze w dniu zbioru muszą zostać transportowane do przetwarzania. Kiedy zatrzyma się fermentacja, liście zostają zgięte do postaci małych haczyków. Oznacza to, że na 1 kg otrzymanej herbaty potrzebne jest zgromadzenie i przetwarzanie 100,000 liści herbaty.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zieloną zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas naparu 2-3 minuty (pokryty kubek) a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

30. 5.
26. 4.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

LUNG CHING – STUDNIA SMOKA - zielona herbata

ELIKSIR ŻYCIA WIECZNEGO - zielona herbata
