

CHINA MIST AND CLOUD TEA BIO - zielona herbata
Jesteśmy nieugięci w naszych wysiłkach dać Ci najlepszą herbatę. Dlatego do naszej oferty premium delikatesów zaliczamy Chiny mgła i chmura, ekologiczny zielony klejnot w górach zasłoniętych przez chmury i mgłę. Ekskluzywna marka omami swoim świeżym aromatem i słodkim smakiem każdego matadora herbaty.
Skład
Zielona herbata China MIST AND CLOUD TEA ORGANIC 100%Napar i smak herbaty
Złoto-żółty napar i przekonujące połączenie słodkich prażonych orzechów zaprasza na kolejny łyk. Zielona herbata jest idealna na śniadanie i do picia o porannej porze. Jej świeżość i zdolność do stymulowania gwarantują doskonały początek pracy i odpoczynek w świąteczne dni.
Pochodzenie herbaty
Specjalna pielęgnacja i unikalne warunki naturalne, w których rosną Camellia sinensis w chińskiej Zhejiang gwarantują najwyższą jakość produkcji herbaty. W przypadku China Mist i Cloud Tea zwiększa jej oryginalność pochodzenie herbaty "bio" - rośliny herbaty są uprawiane w rolnictwie ekologicznym, bez użycia przemysłowo produkowanych chemicznych środków do pielęgnacji i nawozów. W związku z tym nie zawierają one metali ciężkich i innych substancji zagrażających zdrowiu.
Prowincja Zhejiang znajduje się we wschodniej części Chin i jest krajem pagórkowatym. Subtropikalny i bardzo wilgotny klimat sprzyja ogrodom herbacianym jak i otaczającej obfitej roślinności. Liście z drzewa herbacianego potrzebne do produkcji China Mist i Cloud Tea są zbierane na wiosnę. Do dużych koszy miejscowe kobiety i dziewczęta wkładają nie tylko liście, ale przede wszystkim puszyste pąki, dzięki którym herbata jest miękka, delikatna, masłowa. Liście są pozostawione więdnięciu i suszone są na dużych gorących patelniach. Pozwoli to zachować im naturalną świeżość i przyjemnie wzbogaci wędzonym smakiem.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji wynosi 3 minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

FOG TEA BIO - zielona herbata

YIN XIANG - zielona herbata
