

PU ERH SUPER BIO
Gdy brak radości w życiu, kiedy potrzeba dopingu, przy poszukiwaniu przyjaciela, w deszczowe popołudnie ... Zawsze pomoże najwyższej jakości herbata. Pu Erh organiczna jest delikatną przyjemnością każdego dnia.
Skład
Czerwona herbata Pu Erh Super Bio 100%Napar i smak herbaty
Ten Pu Erh jest cudownie łagodny. W smaku oczywiście znajdziemy ziemiste ślady są, ale mile i stabilne. Aromat jest czysty i ściągający. Napar jest jak ciemna pomarańcza ciemnobrązowego koloru, może przypominać czarną kawę.
Pu Erh Super Bio doskonale nadaje się do przygotowywania mrożonej herbaty.
Pochodzenie herbaty
Pu Erh pochodzi tradycyjnie z chińskiej prowincji Yunnan, chociaż produkuje się również w Wietnamie, Laosie i Birmie.
Yunnan daje do wzrostu roślin herbaty chińskiej (Camellia sinensis) znakomite warunki - pagórkowaty teren i częste opady deszczu.
Herbaciane rośliny przeznaczone do produkcji Pu erh mają niezwykle duże liście. Zbierane są kilka razy w roku - najbardziej ceniona herbata jest z wiosennego żniwa. Zwykle jednak, zbiory odbywają się w lecie. Pu Erh produkowana jest w bardzo szczególny sposób. Dokładna receptura jest przez rolników strzeżona jako największy skarb. Zasadniczo przedstawia się ona w dwu etapach. Początkowo Mao Cha - przy sprzyjającej pogodzie, liście są rozłożone na słońcu lub w dobrze wentylowanym pomieszczeniu, w którym więdną. Jeśli pada deszcz, rolnicy stosują ich ogrzewanie. Następnym krokiem jest "zabijanie zielonej" - liście są na suchej patelni podgrzewane i walcowane. Spowoduje to zatrzymanie aktywności enzymu. Następnie liście są mieszane, zwijane i ponownie delikatnie suszone i pakowane. Drugi etap to produkcja Sheng Cha. Liście zwilża się, układa do stosu i pozostawia do wyrośnięcia. Dzięki działaniu naturalnych bakterii i grzybów liście dojrzewają do doskonałej jakości herbaty. Czas dojrzewania - chodzi tutaj o tygodnie, miesiące, albo rok. Po zakończeniu dojrzewania, liście się parzy i przyciska do kształtu cegły, ciastka, gniazd lub tabliczki. Często są na nich wytłoczone różne symbole - całe liście herbaty, kwiaty itd. Ich waga waha się od 3 g do 3 kg.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Pu - Erh zalać wrzącą wodą w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 3-5 minut (przykryty kubek), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ROOIBOS

PU ERH std.
