-
Herbata według zawartych ziół
- Ginkgo biloba - Miłorząb dwuklapowy
- Herbata bambusowa
- Herbata jaśminowa
- Herbata lipowa
- Herbata malinowa
- Herbata z dziurawca
- Herbata z konopi
- Herbata z kopru włoskiego
- Herbata z melisą
- Herbata z miętą
- Herbata z owoców dzikiej róży
- Herbata z pokrzywy
- Herbata z przywrotnika pospolitego
- Herbata z rokitnikiem
- Herbata z rumiankiem
- Herbata z szałwii
- Herbaty imbirowe
- Herbaty Moringa
- Herbaty Tulsi
- Kolcowój chiński - Goji
- Niebieska herbata z Klitorii
Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Czysty pu erh
Pu- Erh była długa herbatą, o której zwykły śmiertelnik mógł tylko pomarzyć. Podobno, była produkowana "na zamówienie" chińskiego cesarza i jego dworu. Właściciele ogrodów herbacianych południowej chińskiej prowincji Yunnan, wybierali najlepsze liście herbaty, które precyzyjnie ugniatali i… cały opis
PU ERH std.
PU ERH MINI TOU CHA -15 lat
PU ERH 1ST GRADE
PU ERH MINI TOU CHA
PU ERH SUPER BIO
GOLDEN TIPPY RIPE KING OF PU ERH - BIO
PU ERH GREEN
CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g
CHINA PU ERH TEA 1ST GRADE BIO
PU ERH MINI TOU CHA GOLD PREMIUM
PU ERH GREEN TUO CHA
BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh
CHINA GOLDEN TIPPY PU ERH KING SIMAO
CHINA YUNNAN QUEEN OF PU ERH
PU ERH BEENG CHA - 357g
YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357g
CHINA GREEN PU ERH BEENG CHA - 357 g
PU ERH ROYAL
CHINA GREEN PU ERH SHENG CHA BIO
Czysty pu erh
Pu- Erh była długa herbatą, o której zwykły śmiertelnik mógł tylko pomarzyć. Podobno, była produkowana "na zamówienie" chińskiego cesarza i jego dworu. Właściciele ogrodów herbacianych południowej chińskiej prowincji Yunnan, wybierali najlepsze liście herbaty, które precyzyjnie ugniatali i poddawali fermentacji. I tak się herbata Pu Erh urodziła!
Nazwa Pu-erh lub ER oznacza dwa rodzaje herbaty wytworzonej przez dwa różne sposoby. Do ich produkcji, jednak używamy jeden i ten sam gatunek chińskiej herbaty Ta-Jie (Dayeh). Liście herbaty jest poddane suszeniu oraz krótkiemu ogrzaniu w celu uwolnienia enzymów. Wynikiem powolnego dosuszania jest produkt o nazwie Mao Cao. W zależności od tego, jak są one traktowane dalej, podług sposobu fermentacji, Pu-erh może być:
-sheng (surowy, nieprzetworzony, świeży, ang. raw ) powoli fermentuje w naturalnym procesie fermentacji nieenzymatycznej. Pożądane właściwości osiąga dopiero po około 5 latach
-shou/shu - poddany procesowi przyśpieszonej fermentacji wodui to znaczy,że Shu Pu-Er jest w zasadzie dojrzały, bezpośrednio po wyprodukowaniu. Cao Mao w tym przypadku są zawarte w warstwach, które są zwilżone wodą i ukryte pod plandeką. W wilgoci aktywują się bakterie i dochodzi do szybkiego dojrzewania. Po kilkudziesięciu godzinach herbaty są albo formowane lub suszone i pakowane jako całoliste sypane herbaty.
Suche liście herbaty Pu Erh są niemal czarne, z brązowym lub zielonkawym odcieniem.
Herbata charakteryzuje się bardzo silnym ziemnym zapachem i smakiem.
Występuje w postaci herbaty sypkiej lub prasowanej w różnorodne kształty – cegiełek, gniazdek, czy krążków tzw „ciastek”