

-
Herbata według zawartych ziół
- Ginkgo biloba - Miłorząb dwuklapowy
- Herbata bambusowa
- Herbata jaśminowa
- Herbata lipowa
- Herbata malinowa
- Herbata z dziurawca
- Herbata z konopi
- Herbata z kopru włoskiego
- Herbata z melisą
- Herbata z miętą
- Herbata z owoców dzikiej róży
- Herbata z pokrzywy
- Herbata z przywrotnika pospolitego
- Herbata z rokitnikiem
- Herbata z rumiankiem
- Herbata z szałwii
- Herbaty imbirowe
- Herbaty Moringa
- Herbaty Tulsi
- Kolcowój chiński - Goji
- Niebieska herbata z Klitorii
Potrzebujesz porady?

Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Czysty pu erh
Pu- Erh była długa herbatą, o której zwykły śmiertelnik mógł tylko pomarzyć. Podobno, była produkowana "na zamówienie" chińskiego cesarza i jego dworu. Właściciele ogrodów herbacianych południowej chińskiej prowincji Yunnan, wybierali najlepsze liście herbaty, które precyzyjnie ugniatali i… cały opis

PU ERH std.

PU ERH MINI TOU CHA -15 lat

PU ERH ROYAL

PU ERH 1ST GRADE

PU ERH MINI TOU CHA

PU ERH SUPER BIO

GOLDEN TIPPY RIPE KING OF PU ERH - BIO

PU ERH GREEN

CHINA PU ERH TEA 1ST GRADE BIO

CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g

PU ERH GREEN TUO CHA

PU ERH MINI TOU CHA GOLD PREMIUM

CHINA GOLDEN TIPPY PU ERH KING SIMAO

CHINA YUNNAN QUEEN OF PU ERH

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357g

CHINA GREEN PU ERH SHENG CHA BIO

CHINA GREEN PU ERH BEENG CHA - 357 g

BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh

PU ERH BEENG CHA - 357g
Czysty pu erh
Pu- Erh była długa herbatą, o której zwykły śmiertelnik mógł tylko pomarzyć. Podobno, była produkowana "na zamówienie" chińskiego cesarza i jego dworu. Właściciele ogrodów herbacianych południowej chińskiej prowincji Yunnan, wybierali najlepsze liście herbaty, które precyzyjnie ugniatali i poddawali fermentacji. I tak się herbata Pu Erh urodziła!
Nazwa Pu-erh lub ER oznacza dwa rodzaje herbaty wytworzonej przez dwa różne sposoby. Do ich produkcji, jednak używamy jeden i ten sam gatunek chińskiej herbaty Ta-Jie (Dayeh). Liście herbaty jest poddane suszeniu oraz krótkiemu ogrzaniu w celu uwolnienia enzymów. Wynikiem powolnego dosuszania jest produkt o nazwie Mao Cao. W zależności od tego, jak są one traktowane dalej, podług sposobu fermentacji, Pu-erh może być:
-sheng (surowy, nieprzetworzony, świeży, ang. raw ) powoli fermentuje w naturalnym procesie fermentacji nieenzymatycznej. Pożądane właściwości osiąga dopiero po około 5 latach
-shou/shu - poddany procesowi przyśpieszonej fermentacji wodui to znaczy,że Shu Pu-Er jest w zasadzie dojrzały, bezpośrednio po wyprodukowaniu. Cao Mao w tym przypadku są zawarte w warstwach, które są zwilżone wodą i ukryte pod plandeką. W wilgoci aktywują się bakterie i dochodzi do szybkiego dojrzewania. Po kilkudziesięciu godzinach herbaty są albo formowane lub suszone i pakowane jako całoliste sypane herbaty.
Suche liście herbaty Pu Erh są niemal czarne, z brązowym lub zielonkawym odcieniem.
Herbata charakteryzuje się bardzo silnym ziemnym zapachem i smakiem.
Występuje w postaci herbaty sypkiej lub prasowanej w różnorodne kształty – cegiełek, gniazdek, czy krążków tzw „ciastek”