

CHINA PU ERH TEA 1ST GRADE BIO
Starożytne drzewa herbaciane z prowincji Yunnan wydały to, co najlepsze. Ich zielone i liście pełne nadzwyczajnych aromatów były przetwarzane unikalną metodą powolnej fermentacji. Dzięki temu zachwycają delikatnym ziemistym smakiem i doskonałymi efektami zdrowotnymi. Pu Erhy pije się prawie dwa tysiące lat. I nie ma powodu, aby tego nie kontynuować.
Skład
China PU ERH TEA 1ST GRADE ORGANIC 100%Napar i smak herbaty
Herbaty Pu Erh charakteryzują się ziemistym smakiem z lekką nutą słodyczy. Napar jest ciemnobrązowy, a aromat naturalny i świeży. Należy zwrócić uwagę na długość parzenia - długo parzona herbata ma szorstki i mocny smak.
Ten organiczny Pu Erh jest wspaniały nie tylko jako gorący napój, ale również jako ice tea. Spróbuj jego odświeżającego potencjału.
Pochodzenie herbaty
Organiczny chiński Pu Erh pochodzi z obszaru Jing Mai Mangjing, który znajduje się w południowo-zachodniej prowincji Yunnan. Rosną tu podobno najstarsze na świecie krzewy herbaciane (Camellia sinensis). To one dostarczają odpowiedni materiał do produkcji tradycyjnej, sfermentowanej herbaty. Krajobraz jest górzysty, klimat bogaty w deszcze monsunowe.
Liście herbaty do produkcji Chiny Pu erh tea 1st Grade Organic są zbierane zazwyczaj ręcznie. Najrzadsze są krzewy herbacianych, które rosną od dziesięciolecia bez interwencji ludzkiej ręki. Ich wartością dodaną jest brak metali ciężkich i innych pozostałych zanieczyszczeń. Ponadto te rzadkie krzewy uprawiane są prawie zawsze w rolnictwie ekologicznym.
Liście herbaty zbierają rolnicy kilka razy w roku. Chodzi o to, aby zrywać młode pąki i starsze 3-4 listeczki. Te są dla produkcję Pu erh niezbędne. Ich przetwarzanie jest nieco owiane tajemnicą i precyzyjny proces produkcyjny Pu erh znają tylko menedżerowie plantacji. Uważa się, że po oskubaniu, liście więdną na słońcu, potem ogrzewane są w dużej patelni i ręcznie zwijane. Taki produkt jest nazywany Mao Cha i albo jest sprzedawany bezpośrednio na rynku lub dalej przetwarzany. Tak dalej powstaje Sheng Cha, jego produkcja trwa kilka dni lub nawet lata. Mao Cha zwilża się i pozostawiona jest do fermentacji. Dzięki temu dojrzeje i otrzyma specyficzny smak. W końcu jest sortowana, parzona i prasowana. Pu Erh możemy zatem kupić jako sypaną herbatę lub w formie gniazd, cegieł, tabliczek i ciast. Są one często ozdobione tłoczonymi ornamentami lub zaprasowanym liściem herbaty.
Na rynku możemy znaleźć Pu Erh również jako Pchu er, Pu'er lub Pu-erh.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Pu - Erh zalać wrzącą wodą w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 3-5 minut (przykryty kubek) a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

PU ERH SUPER BIO

GOLDEN TIPPY RIPE KING OF PU ERH - BIO
