

PU ERH 1ST GRADE
Ta naprawdę szczególna herbata zdobyła wiele pseudonimów. Tam, gdzie rośnie, mówią Herbata chińskich cesarzy, Europejczycy tytułują ją Czerwone złoto lub Chińska penicylina. Pu Erh doceniają prawdziwi miłośnicy i eksperci światowych herbat . Ma wyjątkowy kolor i smak i wspaniałe efekty prozdrowotne. Jak nazwiesz ty herbatę Pu erh 1 st grade?
Skład
Czerwona herbata Pu Erh 1ST Grade 100%Więcej o herbacie
Napar Pu Erh 1st grade jest ciemnobrązowy, prawie nieprzezroczysty. Aromat jest wyrazisty, posmak jest lekko słodki, dymny. To herbata dla prawdziwych koneserów. Jedni zakochają się w tej herbacie od pierwszego łyku, inni będą potrzebowali więcej czasu, by ją polubić.
Pochodzenie herbaty
Pu Erh czerwona herbata z ciemnymi i drobnymi liśćmi jest wyjątkowa pod każdym względem. Uprawiana w chińskiej prowincji Yunnan, na wysokości między 1200-2000 metrów. Na granicy południowo-zachodniej części Chin, w prowincji Yunnan, herbata ma ponad tysiąc letnią historię. Za jej poprzednika jest uważany dziko rosnący krzew herbaciany Camellia assamica z niezwykle dużymi liśćmi. W górach Yunnan owianych chmurami, temperatura waha się między 12 a 23 ° C. Najwięcej deszczu jest w sezonie monsunowym, od maja do października. Takie warunki chińskim krzewom herbacianym sprzyjają i dlatego tradycyjna Pu Erh zbierana jest w trzech etapach - w połowie kwietnia (pozyskane "wiosenne"), w okresie od lipca do sierpnia (drugi zbiór), a we wrześniu i październiku (zbierany "ziarnkowy kwiat"), Przetwarzanie Pu Erh jest owiane tajemnicą i należy do chińskich skarbów narodowych. Pewne jest, że za jej niezwykły smak i doskonałe właściwości odpowiedzialny jest specjalny proces fermentacyjny i okres dojrzewania. Pu Erh to nawiasem mówiąc jedyna herbata, która im starsza tym jest lepsza.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
Pu Erh zalać wodą w temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
Czas zaparzenia 3-5 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

PU ERH std.

SHAPE TEA (HERBATA ODCHUDZAJĄCA) – mieszanka
