ZIELONY ROOIBOS WANILIA-TRAWA CYTRYNOWA
Dyskretny taniec ziołowej herbaty Rooibos z cytrynami, pomarańczami i wanilii... Podaruj sobie pół godziny dla odpoczynku po gorączkowym dniu w pracy, zaparz filiżankę tej oszałamiająco pachnącej herbaty. Jego smak przyniesie Ci radość. Ciesz się myślą o ukochanej osobie i spełnij swoje marzenia.
Skład
Zielony rooibos 14%, Cytrynowa trawa 18%, Wanilia 1%, Jabłko, Pomarańcza, Naturalny aromat, WerbenaNapar i smak herbaty
Zielony Rooibos nie ma takiego silnego i kolorowego naparu jak sfermentowany czerwony. Jest delikatny i bardziej miękki, jego kolor jest jasnożółty. Ale zapach, który ma Zielony Rooibos Wanilia -cytrynowa trawa, jest nadzwyczajny. Imponujące połączenie cytryny, słodkiej pomarańczy i wanilii skojarzy ci się z orzeźwiającymi lodami lub z innymi pysznościami. Smak odpowiada składnikom - zielony Rooibos daje jej ziołowy podtekst, owoce przynoszą słodko-cierpki ton i wanilia wszystko łączy swą ciepłą życzliwością. Zielony Rooibos jest naturalnie bez kofeiny, dlatego polecany jest jako napój dla małych dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących. Rooibos dobrze też smakuje na zimno. Przygotuj sobie Zielony Rooibos również jako ICE TEA!
Pochodzenie herbaty
Chociaż Rooibos zaliczamy do herbat, to właściwie nie jest tradycyjną herbatą. Nie jest zbierany jak jego koledzy z chińskiego krzewu herbacianego rosnącego w Azji, ale to czerwony krzew kapsztadzki. Warunki sprzyjające jego wegetacji znajdziesz tylko w Republice Południowej Afryki około 250 km od Kapsztadu. Rooibos o wysokości 1,5 m zbierany jest jesienią razem z gałązkami. Bardzo szybko jest przewożony do przetworzenia, gdzie cięty jest na mniejsze kawałki. Dlatego, że zielony Rooibos nie jest sfermentowany, konieczne jest, by zapobiec jego utlenianiu. Zanim zostanie przygotowany do eksportu, przechodzi przez specjalne procedury chłodzenia i następnie rozsyłany jest do całego świata. Południowa Afryka eksportuje rocznie 3 miliony kilogramów herbaty Rooibos do około 140 krajów.
Owoce, zioła i przyprawy z herbaty pochodzą od dostawców z Unii Europejskiej. Przetworzone są tylko składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego, które nie zawierają metali ciężkich lub innych niebezpiecznych dla zdrowia substancji. Owoc jest zachowywany metodą liofilizacji, bardzo łagodną metodą, przy której składnik nie traci właściwości sensorycznych, witamin i antyoksydantów. Dzięki temu owoc po zaparzeniu wygląda, smakuje i pachnie jak świeży.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
90 °C | 8 minut | 1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 90 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 minutach (nakryty kubek) odcedź.
Potrzebujesz porady?
24. 2.