

ROOIBOS SZEŚCIU PRZYPRAW
Głęboki wdech, wydech, wdech i...stop, zatrzymaj się, Rooibos sześciu przypraw jest tutaj, aby Cię pośród codziennego zgiełku zatrzymał, usiądź w swoim ulubionym fotelu, zamknij oczy i przez chwilę przenieś się w kraj daleki…. przez góry, doliny.
Skład
Rooibos, Rodzynki, Skórka pomarańcza, Kawałki pomarańczy, Naturalny aromat, Jabłko, Laski cynamonu 4%, Anyż 4%, Kardamon 3%, Koper włoski 3%, Chipsy kokosowe, Prażone migdały (migdały, cukier), Pieprz 2%, Goździk 2%, RóżaNapar i smak herbaty
Napar ma świetny złotożółtawy kolor i ekskluzywny aromat. W smaku rysuje się słodkość Rooibosu, na podniebieniu pozostaje znakomity dotyk sześciu esencji. Delikatnie je uzupełniają owoce i orzechy. Razem tworzą wspaniałą sypaną herbatę Rooibos Sześć przypraw, która jest wyjątkowo oryginalna. Wypróbuj ja jako herbatę mrożoną. Idealnie orzeźwi i zaoferuje nowe i świeże smaki.
Pochodzenie herbaty
Chociaż Rooibos jest sortowany pomiędzy herbaty, do herbat nie należy. Nie zbiera się w tym przypadku liści z krzewów herbacianych jak w przypadku herbaty czarnej, zielonej i białej, ale z czerwonokrzewu kapsztadzkiego -zioła rodziny bobowatych. Rosną one na bardzo małym obszarze, około 250 km od Kapsztadu w Republice Południowej Afryki. Nigdzie indziej nie mają takiego połączenia wilgoci, słońca, półcienia i wilgotności powietrza jak w Cederbergu. Na 1,5 metrów wysokie krzewy są zbierane jesienią. Ścina się całe gałęzie wraz z igiełkowymi liśćmi. Gałązki są docinane na mniejsze kawałki i rozłożone są do suszenia na 8 -24 godzin, wtedy równocześnie odbywa się ich fermentacja. Wynikiem jest ciemny, rdzawy kolor i wspaniały smak. Produkt jest następnie dosuszony na słońcu, posortowany i wywożony. Inne składniki, które wykorzystaliśmy do mieszania herbaty Rooibos Sześć przypraw, pochodzą z certyfikowanych przedsiębiorstw w UE. Są one gwarancją wysokiej jakości składników oraz pochodzą wyłącznie z rolnictwa ekologicznego.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 11 kJ / 3 kcal |
Tłuszcze: | 0.5 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.6 g |
z tego cukry: | 0.6 g |
Białka: | 0.5 g |
Sól: | 0.01 g |
27. 6.
27. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ALLADYN - mieszanka

AJURWEDYJSKI ROOIBOS CIEPŁA ZIMA
