

ROOIBOS POMARAŃCZOWY
Pomarańcza wśród owoców na naszych stołach jest tak oczywista, że nawet nie zwracamy na nią specjalnej uwagi, po prostu jest. To wielka szkoda, bo ona powinna przyciągać nasz wzrok! Nie tylko dlatego, że doskonale pachnie, ale także zawiera szereg korzystnych substancji. Pomaga nam przezwyciężyć przeziębienia, poprawia trawienie i odporność na stres. Już swym wyglądem przywodzi pozytywne myśli i wesoły nastrój. Rzeczywiście - jest jak słońce!
Skład
Rooibos 91%, Naturalny aromat, Pomarańczowe granulki 3%, Skórka pomarańcza 3%Napar i smak herbaty
Napar, smak i kolor tej herbaty dokładnie odpowiadają jej składnikom. Wspaniały, pełny, brązowo pomarańczowy napar ma aromat pomarańczowy i słodkawy smak Rooibosu dopełnionego soczystym egzotycznym owocem. Ponieważ Rooibos jest naturalnie bezkofeinowy, dlatego możemy go śmiało podawać małym dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym mamom, Na przykład w Japonii do drugiego śniadania dzieci do szkoły dostają właśnie herbatę Rooibos. Rooibos Pomarańczowy smakuje wspaniale nawet jako herbata mrożona. W wersji chłodzonej jeszcze bardziej wyróżni się jego doskonała zniewalająca świeżość.
Pochodzenie herbaty
Podstawę tej herbaty przywieźliśmy z odległej Afryki Południowej. Rooibos w górach Cederbergu jest zbierany jesień z czerwonego krzewu kapsztadzkiego. To zioło, które rośnie dziko w ograniczonej przestrzeni, a ponieważ wymaga szczególnej gleby, wilgotności powietrza, słońca i wysokości nad poziomem morza, nie jest możliwe, by hodować go gdzieindziej na świecie. Podczas zbiorów cięte gałązki z igiełkowymi liśćmi zostają pocięte, następnie przenoszone są na specjalne maszyny, gdzie są docinane na milimetrowe igiełki. Potem ułożone w stosy naturalnie fermentują. Zielone części roślin zmieniają kolor na czerwono rudo brązowy. Po wysuszeniu na słońcu, Rooibos sortowany jest według jakości, pakowany i wywożony. Obecnie jego roczna globalna produkcja wynosi około 3 milionów kilogramów. Eksportowany do 135 krajów jest również popularny wśród Japończyków, którzy słynną z ceremonii (rytuału) picia herbaty pochodzącej z XVI wieku. Pomarańcze są od dostawców z UE, z którymi współpracujemy. Kupujemy od nich owoce zawsze o najwyższej jakości i pochodzące z upraw ekologicznych. Do przetwarzania otrzymujemy tylko całe, dojrzałe i zdrowe kawałki, które konserwuje się bardzo delikatnym i bardzo trudnym sposobem, czyli liofilizacją. Chodzi o suszenie mrozem, co sprawia, że zachowane są wszystkie właściwości sensoryczne i 90 procent witamin. Użyliśmy również czystego naturalnego aromatu, który dodaje herbacie harmonię i potrafi na długo utrzymać zapach. Nie chodzi o identyczne z naturalnymi lub syntetyczne aromaty, więc nie trzeba martwić się o jego skutki uboczne dla zdrowia. Naturalny aromat nie powoduje zgagi lub zakwaszenia organizmu. Ponieważ jest produkowany bez szkodliwych związków chemicznych, nie ma żadnego negatywnego wpływu na zdrowie konsumentów.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do zdzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ROOIBOS LIMONKA

ALLADYN - mieszanka
