

ROOIBOS SZALONA TRUSKAWKA
Czy kiedykolwiek zrobiłeś jakieś wariactwo? Skok spadochronem? Czy może nurkowałeś do wraku Titanica? Powiedziałeś swojej teściowej, że jest najwspanialszą kobietą pod słońcem? Czy już to było cokolwiek, na pewno świat natychmiast zrozjaśnił się, zapachniał i stał się choć na chwilę kolorowym, szalone czyny są w rzeczywistości potrzebne. Czasami, ale na nie nie masz ani ochoty, ani czasu. I wtedy przychodzi…. herbata. Rooibos szalona truskawka.
Skład
Rooibos, Naturalny aromat, Liście truskawki, Czerwony pieprz, Kawałki truskawekNapar i smak herbaty
Sypana herbata Rooibos Szalona truskawka jest pachnąca jako cały kosz czerwonych letnich owoców. Oczywiście, mamy na myśli truskawki. Dzięki pieprzowemu smakowi, gdzie można rozpoznać delikatność czarnego pieprzu i piękny miodowy rooibos. Napar ma ciemny pomarańczowy kolor.
Pochodzenie herbaty
Jaki jest prawdziwy sekret truskawkowego szaleństwa? Stoją za nim cztery dary natury. Opiszmy je stopniowo.
Rooibos jest niczym więcej niż fermentowane liście i gałązki czerwonokrzewu. Może jeszcze nigdy nie słyszałeś o nim. Nie byłoby zaskakujące. Rooibos zwany inaczej czerwonokrzewem afrykańskim jest rośliną uprawianą wyłącznie w Republice Południowej Afryki w górach Cederberg. Jest to pasmo górskie oraz rezerwat przyrody znajdujący się około 300 km od Kapsztadu. Są one bardzo wrażliwe na przemysłowo zanieczyszczone wody, powietrze i gleby. Wymagają szczególnych warunków wilgoć, wysokość npm i gleby. Dlatego nie rosną czerwonokrzewy nigdzie indziej. W świecie zwolenników zdrowego stylu życia, Rooibos (herbata czerwonokrzewu) jest bardzo popularny. Po pierwsze, smakuje absolutnie wspaniale, po drugie jest bez kofeiny. Dodatkowo zawiera również antyoksydanty i wiele ważnych minerałów.
Liście truskawki są znane Europejczykom. Zbieraja się je późną wiosną, wtedy zawierają najbardziej cenne substancje. Herbaty z leśnej truskawki mogą zapobiec niestrawności.
Pieprz – jego smak i efekty są wymienione już w starożytnych tekstach indyjskich. Owoce pieprzu, które pierwotnie rosły w lasach tropikalnych, są bogate w alkaloidy piperyny. Daje im to charakterystyczny smak i aromat, ale także duże jego ilości mogą drażnić przewód pokarmowy.
I wreszcie jesteśmy przy truskawkach. Często nazywamy je jagodami, Ale botanik by powiedział: niełupka po zapyleniu kwiatu rozrasta się dno kwiatowe, tworząc jadalny owoc zbiorowy będący jagodą . Skomplikowane? Tak, ale nam z pewnością wystarczy pamiętać, że truskawki są doskonałym owocem z zastosowaniem w kuchni, także jako naturalny środek zwalczania szeregu problemów zdrowotnych. Dzięki dużej zawartości witamin, minerałów i przeciwutleniaczy może sprzyjać poprawie stanu psychicznego i fizycznego. Interesujące jest to, że człowiek, zbierał truskawki już w epoce kamiennej. Dziś jest zarejestrowano około 20 rodzajów truskawek, wszystkie uprawiane są w strefie umiarkowanej półkuli północnej.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zioła zalać wodą 100 0C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbirku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas zaparzenia 8 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.




















Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ALLADYN - mieszanka

ROOIBOS W SIÓDMYM NIEBIE
