

ROOIBOS W SIÓDMYM NIEBIE
Każdy, kto kiedykolwiek próbował Rooibos, nie chce innej herbaty. I nawet tacy zapaleńcy, którzy zawsze piją espresso zmienili zdanie. Dziwisz się: rooibos to herbata, która łączy to wszystko razem i to bez kalorii? Jeśli nie wierzysz, trzeba spróbować. To po prostu być w siódmym niebie!
Skład
Rooibos, Honeybush, Ziarna kakaowca, Kawałki toffi (mleko skondensowane, cukier, masło), Naturalny aromat, Ziarna pieprzu, Płatki kokosoweNapar i smak herbaty
Podstawowym smakiem tej herbaty jest słodkość Rooibosu i Honeybush (miodowego krzewu). Napar idealnie współgra z czekoladą i karmelem, na podniebieniu pozostaje ślad kokosu. Napar jest ciemno rdzawy. Wszystkie składniki dają wspaniały delikatny miodowy napój. Rooibos i Honeybush są naturalnie bez kofeiny, dlatego nadają się do picia dla dzieci. kobiet ciężarnych i karmiących oraz w skrócie dla wszystkich, którzy chcą czuć się dobrze i wyglądać świetnie Proponujemy spróbować Rooibos w siódmym niebie jak mrożoną herbatę. Napój jest bardzo orzeźwiający!
Pochodzenie herbaty
Rooibos i Honeybush zbierane są na bardzo ograniczonym obszarze w RPA. Każdy z nich znalazł idealne warunki w innym miejscu. Rooibos, do którego Honeybush jest podobny, to roślina pochodząca z południowej Afryki z okolic Kapsztadu i tylko tam rośnie. Nie udało się jej nigdzie indziej wyhodować. To jedyne miejsce, gdzie krzew ten naprawdę dobrze się czuje. Honeybush jest rośliną z rodziny Cyclopia. Istnieje kilka roślin z tej rodziny, które nadają się do przygotowania naparu. Czysty Honeybush powinien mieć większe listki i grubsze łodygi od Rooibosa. Jest szereg rzeczy, na które trzeba zwrócić uwagę określając jego jakość, ale susz, który trafia na nasz rynek jest kilkakrotnie przebadany więc my jako konsumenci nie musimy się już tym przejmować.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 5 kJ / 1 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | 0.4 g |
z tego cukry: | 0.4 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ALLADYN - mieszanka

ZIELONY ROOIBOS ROKITNIK - GUAWA
