

ROOIBOS TROPIKALNA SAMBA
Niezależnie od tego czy jesteś początkującym tancerzem czy profesjonalnie kręcisz się w wirze samby, po sambie zawsze buzuje krew w żyłach i przywraca uśmiech na twarzy. Jednakże możesz na spokojnie wypróbować ten Rooibos z jabłkiem, kokosem i porzeczkami. Usiądź sobie spokojnie na widowni i wejdź w świat czerwonego, niebieskiego i żółtego światła. Masz na to 10 minut. Potem następuje czas na wypróbowanie tego samemu- Herbata Tropikalna Samba czeka na ciebie.
Skład
Zielony rooibos, Kawałki jabłka, Berberys, Skórka pomarańcza, Kokos, Płatki róży, Kwiaty bławatka, MalinyNapar i smak herbaty
Rooibos Tropikalna Samba daje ciemnożółty napar z intensywnym zapachem owocowym. Smak jest słodki, tropikalnych owoców z dodatkiem kokosa. Posmak jest różany i malinowy. Tą herbatę możesz też przygotować na zimno, wypełnij tylko szklankę kostkami lodu i wlej napar.
Pochodzenie herbaty
Główny składnikiem herbaty jest Rooibos- herbata, nie herbata. Małe kawałki herbaty z RPA nie mają nic wspólnego z prawdziwą herbatą. Wciąż jednak Rooibos uważa się za najlepszy ciepły napój na świecie z dobrym wpływem na zdrowie pijących go osób.
Rooibos zwany inaczej czerwonokrzewem afrykańskim jest rośliną uprawianą wyłącznie w Republice Południowej Afryki w górach Cederberg. Jest to pasmo górskie oraz rezerwat przyrody znajdujący się około 300 km od Kapsztadu.
Miejsca, w których uprawia się tę roślinę, są jej naturalnym miejscem wegetacji, toteż nie potrzebuje ona żadnych nawozów ani szczególnej ochrony przed szkodnikami lub chorobami. Rosną dziko, osiągając wysokość około 150 cm, mają długie gałązki i zielonych igieł liście.
Rooibos jest popularny ze względu na brak kofeiny, pełnie antyoksydantów oraz wspaniały miodowy smak. Jest to napar bezkofeinowy więc mogą go pić małe dzieci i starsze osoby.
Kokos jest stosowany w żywności, kosmetyce i medycynie tradycyjnej od 3 tysięcy lat. Ten aromatyczny owoc jest pełen wapnia, potasu oraz witamin. Palma kokosa rośnie do wysokości 30 m, powszechnie rośnie w tropikach.
Nie ma Europejczyka, który nie zna maliny. Ten owoc jest od wieków znany i używany w kuchni oraz w leczeniu. Najprawdopodobniej maliny pochodzą z Azji i Europy. Więcej uwagi zdobyły od 19 wieku. W tym czasie zaczęły się pojawiać w wielu ogrodach jako roślina hodowlana. Malina jest ceniona ze względu na ilość znajdujących się w niej antyoksydantów.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zalej wodą o temperaturze 100 °C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml wody
- Do herbaty w czajniczku daj łyżeczkę więcej
- Zaparzaj przez 8 min pod przykryciem




















Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ALLADYN - mieszanka

ZIELONY ROOIBOS GOJI (KOLCOWÓJ CHIŃSKI)
