

ZIELONY ROOIBOS GOJI (KOLCOWÓJ CHIŃSKI)
Kto szuka, ten znajdzie. Właśnie znalazłeś bombową sypaną herbatę, której efekty zdrowotne są dosłownie oszałamiające. Kto pije, nie starzeje się, ma idealną wagę i zdrowe zęby.
Skład
Zielony rooibos 42%, Skórka z dzikiej róży, Naturalny aromat, Żurawiny (żurawina, cukier), Goji 4%, Rokitnik, Kwiaty malwy, Kiwi, Granat, Żeń-szeń, Morela 1%Napar i smak herbaty
Jak delikatnie pachnie herbata tak i wygląda. Jej napar jest pomarańczowobrązowy, ma morelowo-ziołowy aromat i słodki, owocowy, zrównoważony i orzeźwiający smak. Ponieważ Rooibos jest oczywiście bez kofeiny, polecamy go do picia małym dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym mamom. Spróbuj herbatę Zielony Rooibos goji także jako ice tea. Będziesz zaskoczony świeżym smakiem i bardzo przyjemnym zapachem.
Pochodzenie herbaty
Rooibos nie może pochodzić z innych miejsc niż z południowoafrykańskich gór Cederberg. Tylko tam rosną dzikie czerwone krzewy afrykańskie, których bardzo dobry wpływ na zdrowie i łagodny smak odkryto już dawno temu. Około 250 km od Kapsztadu, raz w roku (wczesna jesień) zbierane są długie gałązki z igiełkowatymi liśćmi. Długie gałązki są cięte na małe kawałki. Następnie pracownicy nawilżone igiełki usypują na stosy, gdzie rozpoczyna się proces fermentacji. Po 8 - 24 godzinach zielony rooibos zamienia się w czerwonorudy aż brązowy. By w całości pozbyć się wody z roślin, pozostawia się je na słońcu.
Wszystkie pozostałe składniki - owoce i zioła - pochodzą od zaufanych dostawców z UE. Ich certyfikaty dają nam gwarancję najwyższej jakości. Sprzedają tylko surowce dojrzałe, świeże i hodowane zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego. Tak więc mamy pewność, że nie zawierają one metali ciężkich i innych szkodliwych substancji.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 90 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 11 kJ / 3 kcal |
Tłuszcze: | 0.5 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.6 g |
z tego cukry: | 0.6 g |
Białka: | 0.5 g |
Sól: | 0.01 g |
25. 6.
25. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ALLADYN - mieszanka

ZIELONY ROOIBOS ROKITNIK - GUAWA
