

ROOIBOS LIMONKA
Rooibos Limonka jest bestsellerem wśród bezkofeinowych napojów orzeźwiających. I to nie tylko dla nas, ale przede wszystkim dla wielu dzieci i dorosłych. Po powrocie z jazdy na nartach doskonale rozgrzewa, podczas wakacji w domku mile orzeźwia. Czy spróbujesz gorącą czy mrożoną, zawsze cię zadowoli.
Skład
Rooibos 90%, Granulki cytryny (syrop glukozowy, koncentrat soku cytrynowego, morela słodzona), Skórka pomarańcza, Cytrynowa trawa 2%, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Herbaty Rooibos są zazwyczaj miedziane – koloru rdzy. Rooibos Limet nie jest tu wyjątkiem, zaprasza do smaku już swoim kolorem. Aromat jest równie cudownie atrakcyjny. Istotną rolę zagrała tutaj cytryna z pomarańczą. Owoce te odzwierciedlają się w smaku – egzotycznie, smacznie, orzeźwiająco.
Pochodzenie herbaty
Chociaż Rooibos zaliczamy do herbat, właściwie nie jest tradycyjną herbatą. Nie jest zbierany jak jego koledzy z chińskiego krzewu herbacianego rosnącego w Azji, ale jest to czerwony krzew kapsztadzki. Warunki sprzyjające jego wegetacji znajdują się tylko w Republice Południowej Afryki około 250 km od Kapsztadu. Rooibos o wysokości 1,5 m zbierany jest jesienią razem z gałązkami. Bardzo szybko jest przewożone do przetworzenia, gdzie cięty jest na mniejsze kawałki i poddany suszeniu. Dlatego, że zielony Rooibos nie jest sfermentowany, konieczne jest by zapobiec jego utlenianiu. Zanim zostanie przygotowany do eksportu, przechodzi przez specjalne procedury chłodzenia i następnie rozsyłany jest do całego świata. Południowa Afryka eksportuje rocznie 3 miliony kilogramów herbaty Rooibos do około 140 krajów. Owoce, zioła i przyprawy pochodzą od dostawców z Unii Europejskiej. Przetworzone są tylko składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego, które nie zawierają metali ciężkich lub innych niebezpiecznych dla zdrowia substancji. Owoc jest zachowywany metodą liofilizacji, bardzo łagodną metodą, przy której nie traci właściwości sensorycznych, witamin i antyoksydantów. Dzięki temu po zaparzeniu owoc wygląda, smakuje i pachnie jak świeży.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka, dodajcie 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 4 kJ / 1 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | 0.3 g |
z tego cukry: | 0.3 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
26. 6.
26. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ZIELONY ROOIBOS WANILIA-TRAWA CYTRYNOWA

ROOIBOS POMARAŃCZOWY
