

NEPAL HIMALAYAN JUN CHIYABARI BIO - zielona herbata
Przenieście się z filiżanką herbaty do słynnego ogrodu, którego krzewy herbaciane rosną bezpośrednio pod majestatycznym dachem świata. Bliskość Himalajów to nie wszystko, co sprawia, że organiczny Nepal Himalayan Jun Chiyabari jest prawdziwą rzadkością. To głównie pasja jej hodowców, którą jest uczciwość rzemieślnicza, która nadała herbacie wyjątkową mieszankę aromatu i smaku.
Skład
Zielona herbata Nepal Jun Chiyabari BIO 100%Napar i smak herbaty
Napar ma piękny pomarańczowy kolor w bogatych tonach i zielony słodki smak niezbyt powszechny w zielonej herbacie z nutą dojrzałych moreli.
Pochodzenie herbaty
Ogród herbaciany Jun Chiyabari znajduje się w górskim miasteczku Dhankuta we wschodnim Nepalu. Chociaż jego historia jest stosunkowo krótka, herbaty z niej bardzo szybko zyskały sławę dzięki pierwszorzędnej jakości, wyjątkowemu smakowi i odurzającemu aromatowi.
Założyciele ogrodu wykorzystali fakt, że lokalny klimat przypomina pobliski Darjeeling, znany z herbat o tej samej nazwie. Chińskie rośliny herbaciane (Camellia sinensis) uzyskują niezbędne minerały w Jun Chiyabari z bogatych rezerw w glebie. Wraz z obfitymi opadami deszczu i świeżym górskim powietrzem, które spowalniają wzrost liści, mają idealne warunki naturalne. Jest to uprawa organiczna z minimalną niepotrzebną interwencją człowieka i ściśle przestrzegane tradycyjne metody przetwarzania, które sprawiają, że himalajska zielona herbata Jun Chiyabari Bio jest wyjątkowa.
Solidne liście ze srebrnymi końcówkami są zbierane ręcznie, a także ich późniejsze nieregularne skręcanie. Nawet po wyschnięciu herbata zachowuje intensywny zielony kolor mchu i naturalny aromat owocowo-kwiatowy. Jej napar jest początkowo złoty z zielonymi refleksami, ale po chwili zmienia się w piękny pomarańczowy odcień.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w proporcji 1 łyżeczka wody na 150-200 ml wody.
- Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę na więcej.
- Czas ekstrakcji wynosi 2 minuty (przykryty kubek) a następnie odcedzić.
- Z tej herbaty można przygotować aż 3 napary.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

JAPAN BANCHA PREMIUM- zielona herbata

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zielona herbata
