

KREMOWA MALINA - owocowa herbata
Małe, drobne malinowe słodycze kochamy ... zatem w ofercie naszej herbatki owocowej nie może zabraknąć tych czerwonych soczystych owoców lata. Ponadto, są one pełne antyoksydantów i minerałów, pięknie pachną i smakują. Herbatę owocową z całych malin można gotować dzieciom w wieku przedszkolnym. Podawać można ciepłą lub na zimno, zawsze będzie super.
Skład
Jabłko, Rodzynki sułtanki, Kandyzowana papaja, Naturalny aromat, Maliny 3%, Jogurt (mleko odtłuszczone w proszku, cukier, skrobia modyfikowana, kwasek cytrynowy), Kwas winowyNapar i smak herbaty
Napar z sypanej herbaty ma piękny żółty kolor i naprawdę odurzający zapach. Połączenie słodkich owoców z jogurtem to doskonały wybór! Herbatę można przygotować dla rozgrzewki, ale również jako ice tea. Wystarczy dodać do herbaty Malinowy krem kostki lodu. Lepszej przekąski nie znamy.
Pochodzenie herbaty
Malina jest krzewem dorastającym do wysokości dwóch metrów, jej pędy są proste lub łukowate, z bardzo licznymi szczecinkowatymi kolcami. Kwiaty ma drobne, biało osadzone w kątach liści lub zebrane w grona, owoce w kolorze czerwonym składają się z drobnych pestkowców. Pod uprawę malin nadają się w szczególności gleby żyzne, dobrze uprawione i nawożone. W naszych szerokościach geograficznych nie jest rzadkością. Malina jest znana w całej Europie i Azji, i także w Japonii. Rośnie na polach i górach, zwłaszcza na nasłonecznionych zboczach. Aby uzyskać najlepszą jakość, kupiliśmy maliny (i inne składniki, które mają być zmieszane w tej herbacie) od sprawdzonymi dostawców w UE. Tak więc możemy być pewni, że żadne składniki nie zawierają metali ciężkich lub innych szkodliwych substancji - wszystkie pochodzą z kontrolowanego rolnictwa. Owoce, są zbierane tylko dojrzałe i zdrowe. Owoce są zakonserwowane metodą liofilizacji. Jej największą zaletą jest, utrzymanie sensorycznych właściwości surowca bez utraty witaminy. Po wlaniu ciepłej wody owoce wyglądają, smakują i pachną jak świeże. Aby osiągnąć zrównoważony i długotrwały zapach herbaty, dodaliśmy kilka kropli naturalnego aromatu. W przeciwieństwie do syntetycznych nośników zapachowych nie powoduje on zgagi i nie zakwasza organizmu.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 - 10 minutach (przykryć) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 10 kJ / 2 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | 0.7 g |
z tego cukry: | 0.7 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

SITKO SZCZYPCE WIELKIE 65mm

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

SITKO BAMBUSOWE Z DWOMA UCHWYTAMI

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

TRUSKAWKOWY KREM - owocowa herbata

UNIKALNE MANGO - owocowa herbata
