

MORINGA LIŚCIE - zioło
Znacie je? Moringa po prostu jest w centrum uwagi! To absolutnie unikalne drzewo ma tak wiele właściwości, że może nawet zastąpić paczkę leków. W Afryce i Indiach jest używana przez miliony ludzi. W Europie i Ameryce jej popularność szybko się rozprzestrzenia. I nie jest to zaskoczenie, gdyż pomaga ona przy niestrawności, harmonizuje ciało.
Skład
Liście Moringa 100%Napar i smak herbaty
Moringa liście po naparzeniu dają jasny żółtozielony napar. Mają naturalny smak i zapach, bez śladu goryczy i cierpkości.
Pochodzenie herbaty
Moringa oleifera początkowo rosła na południowych zboczach Himalajów. Obecnie jest szeroko rozpowszechniona w Indiach, Arabii, Afryce i na Madagaskarze. Do wzrostu potrzebuje tropikalnego i subtropikalnego klimatu, toleruje słabe gleby piaszczyste, a także siedliska bogate w substancje odżywcze. Rośnie bardzo szybko - Moringa jest po Bambusie najszybciej rosnącą rośliną na ziemi - do 3 metrów rocznie. W naturze osiąga wysokości 12 m, drzewa na plantacji są utrzymywane do dwóch metrów wysokości krzewów. Liście są pierzaste, o długości do 60 cm, w kształcie elipsy. Podobnie jak one wykorzystywane do spożycia dś białe kwiaty z miodowym aromatem, łuski, owoce i korzenie (jako substytut chrzanu). Kora Moringi zawiera grube włókna odpowiednie do produkcji lin i mat.
Moringa jest uważana za pożywienie, ponieważ ma wysokie parametry odżywcze, szerokie zastosowanie oraz unikalne efekty prozdrowotne.
Wzór opakowania ziół
Mocne aluminiowe opakowanie z zamknięciem strunowym ZIP, które umożliwia wielokrotne otwierania i zamykanie. Najwyższej jakości opakowanie, które zachowuje charakter ziół. Zioła są w nim zawsze hermetycznie zamknięte, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami. Są one bardzo podatne na te trzy czynniki mające znaczący wpływ na ostateczną jakość samych ziół oraz przygotowanego z nich naparu.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać gorącą wodą o temperaturze 80 °C w stosunku od 1 do 2 łyżeczki na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 3-5 minut (pod przykryciem) a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

18. 2.
24. 11.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

OKRĄGŁE SITKO NA ZIOŁA ø 62mm
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

TULSI (Święta Bazylia) - zioło

GINKGO LIŚCIE - zioło
