

OWOCOWA PAPAJA Z MORINGĄ ( BIO ) - owocowa herbata
Napój pyszny, orzeźwiający, popularny. Potrzebujesz wiedzieć więcej o herbacie zwanej Owocową Papają z Moringą bio? Jeśli tak, należy podać informację, że oprócz liści zupełnie zwykłego z wyglądu drzewa są w niej również jabłka, marchew, buraki, rodzynki, ananas i papaja. Następnie wystarczy dodać naszą rekomendację: Przygotuj ją jako ice tea – pozbądź się pragnienia i wielu dolegliwości.
Skład
Jabłko 32%, Rodzynki 18%, Kawałki marchwi 16%, Burak, Kandyzowany ananas 9%, Kandyzowana papaja 5%, Naturalny aromat, Liście Moringa 2%, Skórka cytrynyNapar i smak herbaty
Samotna Moringa nie ma żadnego smaku i zapachem nie uderza. Jest naturalną herbatą z lekko słodkim smakiem. Po dodaniu siedmiu składników, powstaje z niej dosłownie koktajl owocowy. Przyjemny i orzeźwiający smak daje papaja, rodzynki, jabłka i cytryny. Sypana herbata Moringa zajmuje miejsce w czołówce popularności. Napar jest czerwony. Przygotuj Moringę jako ice tea – pozbądź się pragnienia i wielu dolegliwości.
Pochodzenie herbaty
Moringa - Moringa oleifera pochodzi z miejsc u podnóży Himalajów, skąd rozprzestrzeniła się do Indii, Arabii, Afryki i na Madagaskar. Możemy ją znaleźć pod nazwami chrznowe drzewo, Kelor, Benzolive lub Podudzie drzew. Moringa jest przykładem roślin, które ludzie nauczyli się zużywać "od stóp do głów" - liście albo są suszone i wykorzystywane do nalewek lub dodawane surowe do sałatek i zup. Owoce podobnie jak strąki, ziarna, nasiona są rafinowane na oliwę lub są prażone, kora służy do produkcji lin i powrozów. A korzenie? One smakują trochę jak chrzan i tak są również używane. Moringę można łatwo przeoczyć. Stosunkowo niepozorne drzewo rośnie w warunkach naturalnych do 12 metrów. Jednak na plantacjach ze względu na dostępność, utrzymuje się na metr lub dwa metry wysoki krzew. Koronę tworzą dość cienkie, duże liście. Małe, białe kwiaty pachną. Kapsułki wyglądają jak strąki zawierające nasiona wielkości orzechów laskowych.
Przygotowanie owocowej mrożonej herbaty
Do wrzącej wody 100 ° C wsypać herbatę w stosunku 4 łyżki na 0,5 litra.
Czas parzenia wynosi 5-8 minut.
Przygotować naczynie lub pojemnik (1 litr), który musi być odporny na szok termiczny.
Wypełniamy go do 2/3 kostkami lodu, a następnie natychmiast dopełniamy wrzątkiem. Taki sposób zatrzymamy w herbacie wszystkie substancje prozdrowotne.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczkę na 150-200 ml
- Do dzbanka dodaj 1 łyżeczkę więcej.
- Po 8 - 10 minutach (przykryć) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 13 kJ / 3 kcal |
Tłuszcze: | 0.5 g |
z tego nasycone: | 0.1 g |
Sacharydy: | 0.7 g |
z tego cukry: | 0.7 g |
Białka: | 0.5 g |
Sól: | 0.01 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

SITKO SZCZYPCE WIELKIE 65mm

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

SITKO BAMBUSOWE Z DWOMA UCHWYTAMI

NIERDZEWNE SITKO NA HERBATĘ

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

WANILIOWA ŚLIWKA - owocowa herbata

TRUSKAWKOWY KREM - owocowa herbata
