

ŚWIEŻE OWOCE BIO - owocowa herbata
Kiedy owoce i zioła rosną bez nawozu i oprysków, kiedy są zbierane z miłością i starannie przetwarzane, wystarczy wymieszać je w idealnym stosunku i nazwać wynik . Herbata Świeże owoce BIO nie była trudna do wymyślenia. Daliśmy do niej to najlepsze - duże kawałki kiwi i jabłka, skórkę pomarańczową i nagietek. Po pierwszym łyku stało się jasne, że jest to herbata na każdą chwilę i dla każdego wielbiciela zdrowego stylu życia.
Skład
Kawałki jabłka BIO, Skórka pomarańczowa BIO, Naturalny aromat, Liofilizowane kawałki kiwi BIO, Trawa cytrynowa BIO, Płatki nagietka BIO, Różowe płatki chabrowe BIONapar i smak herbaty
Herbata sypana Świeże owoce BIO, spodoba się Wam. Jeszcze przed nalaniem gorącej wody zachwyci przyjemnymi kolorami i atrakcyjnym zapachem. Po zalaniu ma orzeźwiający smak, w którym rozpoznacie kwaśne kiwi, soczyste pomarańcze i zielone jabłka.
Pochodzenie herbaty
Kiedy stanęliśmy przed wyzwaniem zmieszania czystej organicznej herbaty owocowej, wybór składników był jasny. Muszą się w niej znaleźć jabłka i kiwi, świeżość podkreśli trawa cytrynowa, a o miękkość zadbają nagietek i bławatek. Ale może jesteście bardziej zainteresowani tym, skąd biorą się wszystkie przysmaki BIO. Więc przeczytajcie.
Mogą korzystać z marki BIO produkty rolnictwa ekologicznego... czyli takie, których produkcja (w tym przypadku uprawa) nie zakłóciła środowiska naturalnego. Na przykład nie zastosowano przemysłowych nawozów lub opryskiwaczy szkodników i innych podobnych produktów. Produkty ekologiczne są zbierane ręcznie i przyjaźnie dla środowiska. Również podczas transportu z sadów lub pól rolnicy zwracają uwagę na ochronę środowiska, zasady ekologicznego pakowania i tym podobne.
Podczas przetwarzania bardzo często wybierają liofilizację, która w naturalnym materiale zachowuje wszystkie (aż do kilku procent) substancje sprzyjające zdrowiu i nie zmienia koloru, zapachu oraz smaku. Tak zwana metoda liofilizacji jest starożytną metodą, która wynika teraz ze względu na zdolności zachowania wszystkiego, co ważne w owocach. Owoce muszą zostać zamrożone w temperaturze od -20 do -50 ⁰C przy jednoczesnym zmniejszeniu ciśnienia powietrza. W takich warunkach woda z owoców sublimuje do pary, która jest gromadzona w chłodnicy. Z owoców można w ten sposób usunąć do 95 procent wody. Liofilizacja jest świetną metodą konserwacji, ale musimy dodać, że nie jest najtańsza. Owoce są liofilizowane przez kilka godzin i kilka dni.
Składniki na herbatę przywieźliśmy od europejskich dostawców, z którymi współpracujemy od dłuższego czasu. Ich certyfikaty jakości i odpowiedzialne podejście do całego procesu produkcyjnego przekładają się na wysoką jakość dostarczanych surowców. Aby utrzymać markę BIO, konieczne jest wykazanie wyników pomiarów laboratoryjnych, które regularnie wykonują nasi partnerzy.
Nie wątpcie w to, że Świeże owoce BIO świetnie smakują. Jeśli interesuje Was wpływ poszczególnych składników na zdrowie, przeczytajcie w naszym Zielniku. Będziecie zaskoczenie co potrafią jabłka, kiwi, nagietek i trawa cytrynowa!
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 100 °C w stosunku 1 łyżeczka na 200-250 ml wody.
- Do herbaty w imbryku dodaj o 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 8-10 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.




















Potrzebujesz porady?

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

DZIECIĘCE MARZENIE NATURALNA - owocowa herbata

OWOCOWA PAPAJA Z MORINGĄ ( BIO ) - owocowa herbata
