

MAGICZNE OWOCE - różowa herbata owocowa
Jest lekarstwem na wszystkie rodzaje łakomstwa! Pachnąca cudownie, owocowo słodka, a ponadto idealnie różowa herbata, ugasi nie tylko pragnienie, ale i pokusę sięgania po nadmierne kalorie. Zastąpi garść cukierków i przywołuje dobre samopoczucie zaraz po pierwszym łyku. Kochają ją małe dzieci, nie zapominają też o niej miłośnicy herbaty urodzeni znacznie wcześniej. Z Magicznymi owocami każda wycieczka jest wyjątkowa, a każda przekąska przepyszna.
Skład
Smocze plasterki owoców, Kandyzowane mango, Kandyzowany ananas, Kandyzowana papaja, Kandyzowana guawa (guawa, cukier), Suszone banany, Arbuz, Naturalny aromat, Pomarańczowe granulkiNapar i smak herbaty
Herbata owocowa Magiczne owoce ma naprawdę swój urok. Urzeknie Was zaskakującym różowym kolorem naparu, ale przede wszystkim cudownym aromatem owoców tropikalnych. A smak, ten jest naprawdę bajeczny. Dzięki zrównoważonej zawartości wielu rodzajów owoców egzotycznych możecie delektować się filiżanką naprawdę słodkiego, delikatnego napoju. Nie wymaga on ani kropli miodu, czy łyżeczki cukru. Jest po prostu doskonały zarówno gorący, jak i mrożony.
Pochodzenie herbaty
Każdy składnik mieszanki Magiczne owoce ma swoją historię. Wszystkie jednak zbiegają się u europejskiego dostawcy, który kupuje owoce bezpośrednio od producentów, upewnia się, że są najwyższej jakości, właściwie przetwarzane, przechowywane i transportowane. Ponieważ od tego zależy ostateczny efekt, czyli herbata odpowiednia dla wszystkich grup wiekowych, w tym dla najmłodszych pociech. A taką właśnie jest Magiczne owoce. Skupmy się pokrótce przynajmniej na trzech jej głównych składnikach.
Smoczy owoc możecie znać pod nazwą pitaja, duży czerwony owoc (jagoda) z kilkoma zielonymi łuskami. Może osiągać wagę do 1,5 kg. Po obraniu ze skórki pojawia się biały, soczysty miąższ z małymi, czarnymi nasionami. Pitaja jest słodkawa w smaku, trochę jak melon. Sama doskonale smakuje, nadaje się również do przygotowywania napojów, w tym herbaty. Miąższ smoczego owocu zawiera żelazo, fosfor, wapń, witaminy B, E i C. Właśnie pitaja odpowiada za różowe zabarwienie herbaty Magiczne owoce. Jeśli chodzi o roślinę, z której pochodzi, wspomnijmy, że jest to pnącze z rodzaju Hylocereus, którego długość może dochodzić do 100 metrów. Jej ojczyzną jest Ameryka Środkowa, można ją spotkać również w Azji, Australii Północnej a także w innych regionach.
Drugim ważnym składnikiem tej herbaty jest mango, owoce pełne witaminy A o przyjemnym aromacie i delikatnym smaku. Jest to owoc drzewa mango z rodziny Mangifera, które na Ziemi rośnie od około 30 milionów lat. Mango stało się popularne dzięki korzystnym wartościom odżywczym, dzięki czemu wiele zastosowań w gastronomii. Jego miąższ można spożywać bezpośrednio lub wytwarzać z niego przetwory oraz napoje, a także dodawać do dań głównych. Drzewa mango rosną w tropikach, osiągają wysokość do 30 metrów, a naukowcy twierdzą, że pochodzą z Azji Południowo-Wschodniej.
Małe dzieci często myślą, ze ananasy rosną na drzewach. Jest do ciekawe wyobrażenie, jednak dalekie od rzeczywistości. Ananas jadalny (Ananas comosus) jest rośliną o wysokości około 1,5 metra z długimi, spiczastymi liśćmi osadzonymi w ziemi. W ich centrum pojawia się duża szyszka z setkami kwiatów. Powstałe po okwitnięciu jagody zrastają się w jeden wypełniony miąższem owoc, czyli ananas. Nie ma potrzeby opisywania jego smaku i wyglądu, ważne jest, aby wiedzieć, że ananasy są bogate w enzym bromelainę, który pomaga w trawieniu, zawierają również witaminy A, B1, B2 i C oraz minerały, takie jak żelazo, fosfor, wapń, potas. Podobnie jak wspomniane wcześniej owoce, również i ananas można jeść świeży, wykorzystywany jest także w produkcji napojów, przetworów i słodyczy. Ananasy rosną głównie w tropikach i subtropikach, większość światowej produkcji pochodzi z Tajlandii, Chin oraz Filipin.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą o temperaturze 100 °C w stosunku 1,5-2 łyżeczki na 200-250 ml wody.
- Do dzbanka, dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji wynosi 8-10 minut (przykryty kubek), a następnie odcedzić.















Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 18 kJ / 4 kcal |
Tłuszcze: | < 0,5 g |
z tego nasycone: | < 0,1 g |
Sacharydy: | 1,1 g |
z tego cukry: | 1,1 g |
Białka: | < 0,5 g |
Sól: | < 0,01 g |
9. 12.
17. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

DZIECIĘCE MARZENIE NATURALNA - owocowa herbata

OLŚNIEWAJĄCE MANGO - owocowa herbata
