

DELIKATNA GUAWA - biała herbata
Guawa w oblężeniu truskawek, róży i słonecznika na tle białej herbaty. Co może być pyszniejszego niż trzymać w dłoniach filiżankę ciepłej herbaty, rozkoszować się zapachem i cieszyć się smakiem.. Harmonia delikatnego Pai Mu Tanu, świeżość owoców i lekkość zioła przeniesie Cię do świata bez stresu i złego nastroju. Dołącz do tych, którzy są „uzależnieni“ od białej herbaty!
Skład
Herbata biała Pai Mu Tan 83%, Kandyzowana guawa (guawa, cukier), Naturalny aromat, Cytrynowa trawa, Słonecznik, Truskawki 2%, Płatki różyNapar i smak herbaty
Napar Delikatna Guawa jest jasnożóltego koloru. Bardzo przyjemny zapach jest lekki, owocowy i słodki. W smaku można wyczuć świeżość trawy cytrynowej i guawy oraz słodycz truskawki i zapach róż. Cieszyć się możesz herbatą także jako ICE TEA. Wystarczy, że wypełnisz wysoką szklankę do 2/3 całości kostkami lodu i zalejesz ciepłą wodą. Otrzymasz harmonijny napój, który cię uspokoi i zrelaksuje.
Pochodzenie herbaty
Prowincja Fujian, skąd pochodzi Pai Mu Tan, jest rafą przybrzeżną południowo-wschodniej części Chin. Bogata w wysokie góry i głębokie doliny. Biała herbata jest zbierana u stoków wzgórz, i to tylko w ściśle określonym czasie i przy odpowiednich warunkach pogodowych. Zbiory odbywają się na początku wiosny (marzec i kwiecień). Zbiera się tylko pąki herbaty pokryte białym puchem i kilka najbliższych listków. Chodzi o rzadkie i wysoko cenione części roślin, dlatego biała herbata jest uważana za rzadko dostępną. Wcześniej ten typ herbaty mógł pić tylko cesarz Chin. O wyjątkowości tej herbaty może również świadczyć sposób przeprowadzania zbiorów, które odbywają się wczesną wiosną, gdy roślina budzi się ze snu zimowego. Uzyskuje się ją wyłącznie z pąków liści. Przy obróbce zwraca się uwagę na to, aby nie uszkodzić delikatnych i młodych pędów. Dlatego poddaje się je jedynie procesowi więdnięcia i suszenia, natomiast nie praży się ich ani nie zwija. Liście po przejściu przez etap suszenia w warunkach naturalnych otrzymują srebrny odcień, widoczne są delikatne włoski (tzw. silver tips). Owoce i zioła, które dodaliśmy do herbaty Pai Tanu, kupujemy u certyfikowanych dostawców z krajów UE. Dzięki opiece, jaką wkładają w ich gromadzenie, przetwarzanie, przechowywanie i transporcie możemy zagwarantować klientom najwyższą jakość i czystość. Do konserwowania (suszenia mrozem) są zbierane tylko całe, zdrowe i dojrzałe owoce (kwiatostan) pochodzące z upraw ekologicznych. Nie zawierają metali ciężkich lub innych szkodliwych substancji.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do naparu w dzbanku, dodajcie 1 łyżeczkę więcej.
- Po 2 - 3 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 3 kJ / 1 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | 0.2 g |
z tego cukry: | 0.2 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CHINA PAI MU TAN - biała herbata

BIAŁA WIŚNIA – biała herbata
