

Imbir z truskawką - herbata owocowa
Naturalna odporność, prawidłowe funkcjonowanie układu oddechowego i trawienie - oto korzyści płynące ze stosowania herbaty owocowej Imbir z truskawkami. Oprócz cennych substancji, oczywiście wniesie ona wspaniały, soczysty smak jabłek, truskawek i imbiru. Nie musicie jednak obawiać się jego typowej ostrości; imbir delikatnie uzupełnia kompozycję smakową. Tę herbatę pokochają nie tylko dzieci.
Skład
Kawałki jabłka, , Kawałki truskawek 4%, Czarny bez, Kawałki malin, Kwiat lipy + liść , Kwiat pomarańczy, Kawałki imbiru 1%, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Herbata owocowa Imbir z truskawką po zalaniu gorącą wodą ma jasnoróżowy kolor. Pachnie pięknie owocowo, świeżo i słodko. Smak można porównać do miski truskawek, malin, jabłek i pomarańczy. Jest soczysty, świeży i słodki jednocześnie.
Pochodzenie herbaty
Zapamiętajcie tę trójcę - jabłko, pomarańcza, truskawka. Są one nie tylko podstawą pysznej herbaty imbirowo-truskawkowej, ale zawierają również wiele korzystnych substancji. Ale weźmy je wszystkie po kolei.
Jabłko, jeden z najbardziej popularnych i powszechnych owoców, ma naprawdę długą historię, sięgającą czasów starożytnych. Przodkowie dzisiejszych jabłek pochodzą z Azji Środkowej, a konkretnie z regionu wokół gór Tangshan na terenie dzisiejszego Kazachstanu. Stamtąd jabłoń rozprzestrzeniła się przez Jedwabny Szlak do Europy, gdzie stała się bardzo popularna.
Jabłoń (Malus domestica) to drzewo liściaste z rodziny różowatych. Osiąga wysokość od 3 do 12 metrów, ma owalne liście, białe lub różowe kwiaty i rodzi jabłka. Mogą być duże lub małe, żółte, różowe lub czerwone, słodkie lub kwaśne. Obecnie jabłonie uprawiane są na całym świecie, ale głównie w klimacie umiarkowanym. Do głównych producentów należą Chiny, Stany Zjednoczone, Polska i Włochy.
Wiemy, że jabłka najlepiej smakują na surowo. Ale są one również wykorzystywane do produkcji soków, kompotów, przecierów i deserów. Można je również wykorzystać do produkcji octu, cydru lub brandy. Jakie cenne substancje można w nich znaleźć? Przede wszystkim witaminę C, błonnik (zwłaszcza pektyny), potas, flawonoidy i witaminy z grupy B.
Jeśli chodzi o cytrusy, jest to numer jeden. Oczywiście mamy na myśli pomarańczę! Pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej, gdzie uprawiana jest od tysięcy lat. Do Europy trafiła w średniowieczu dzięki arabskim kupcom. Później, z pomocą europejskich kolonizatorów, spróbowano jej w Ameryce. I to była miłość od pierwszego kęsa.
Wiecznie zielone drzewa pomarańczowe (Citrus sinensis) mogą osiągać do 10 metrów wysokości. Ozdobione są błyszczącymi, ciemnozielonymi liśćmi i białymi, bardzo aromatycznymi kwiatami. Owoce - pomarańcze - są okrągłe, z grubą pomarańczową skórką, która chroni soczysty miąższ podzielony na kilka segmentów.
Podobnie jak w przypadku jabłek, pomarańcze są najlepsze świeże, ale można z nich robić soki, dżemy lub ciasta i ciastka. Ze skórki pomarańczy pozyskuje się olejek eteryczny stosowany w kosmetyce i aromaterapii. Pomarańcza jest doskonałym źródłem witaminy C, błonnika, potasu i kwasu foliowego.
O ile jabłka i pomarańcze znane są od czasów starożytnych, o tyle truskawki cieszą się popularnością od starożytności. W tamtych czasach były one uprawiane głównie w Europie i Ameryce Północnej. Pierwotne małe, dzikie truskawki były stopniowo hodowane w celu uzyskania większych, bardziej soczystych owoców. Współczesna truskawka ogrodowa (Fragaria × ananassa) powstała w wyniku skrzyżowania odmian amerykańskich i europejskich w XVIII wieku.
Truskawki są bardzo elastyczne, mogą rosnąć w różnych klimatach na całym świecie. Najlepiej rozwijają się w regionach o klimacie umiarkowanym i subtropikalnym. Drzewo truskawkowe jest wieloletnim ziołem, ma liście złożone z trójlistkowych liści i kwitnie białymi kwiatami. Owoce, botanicznie określane jako owoce ziarnkowe, dojrzewają latem i mają zazwyczaj czerwony kolor.
Truskawki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Wykorzystywane są świeże w sałatkach, deserach, smoothie czy dżemach. Bardzo popularne są również syropy i dżemy truskawkowe. Teraz pozostaje tylko dodać, że truskawki są bogate w witaminę C, błonnik, kwas foliowy, mangan, potas i polifenole.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. Herbatę owocową zalać wodą o temperaturze 100 ̊C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml
2. Aby przygotować herbatę w czajniczku, należy dodać 1 dodatkową łyżeczkę.
3. Czas parzenia wynosi 8-10 minut (filiżanka pod przykryciem), następnie przecedzić.

























Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

UNIKALNE MANGO - owocowa herbata

BRZOSKWINIA Z ANANASEM - owocowa herbata
