

JAPOŃSKA MATCHA KIKYOU BIO- zielona herbata
Słowa nie są wystarczające do opisania tej herbaty. Trudno opisać w kilku zdaniach wyjątkowy smak, wyjątkowy zapach i wyrafinowaną produkcję zielonej herbaty w proszku. Jej jasnozielony kolor, po prostu trzeba to zobaczyć, jej smakiem trzeba się nim cieszyć. Dopiero wtedy Matcha jest doskonała. W dodatku Matcha BIO jest najwyżej jakości!
Skład
Zielona herbata Japan MATCHANapar i smak herbaty
Matcha Kikyou BIO ma naprawdę bogaty smak, który zachwyci fanów słodkich i lekko gorzkich napojów. Po ubiciu tworzy świeży napój o kolorze zielonym, który jest prawie tak delikatny jak krem.
Pochodzenie herbaty
Z japońskiej prefektury Shizuoka (Shizuoka-ken), pochodzi 40 procent japońskich herbat. Ogrody herbaciane Shizuoka zostały założone przez mnichów w połowie XIII wieku i szybko stały się głównym producentem herbaty. Ponieważ rolnicy produkują tutaj całą gamę zielonych herbat, jest to również jeden z najbardziej wszechstronnych dostawców.
Nie tylko tysiące lat doświadczenia mistrzów herbaty, ale także wyjątkowe warunki naturalne wpływają na doskonałą jakość herbat Shizuoka. Region ten położony na Oceanie Spokojnym w Zatoce Suruga charakteryzuje się pasmem górskim ze świętą górą Fuji. W końcu Shizu można przetłumaczyć jako "pokój", a oko jako "wzgórze". Klimat tutaj jest wilgotny podzwrotnikowy, lata są gorące i wilgotne, a zimy łagodne. Górzysta północ regionu oferuje doskonałe warunki dla miłośników sportów zimowych.
Produkcja herbaty Matcha i procedura jej wytwarzania nie jest łatwa. Do Matcha wybiera się najbardziej delikatną chińską herbatę (Camellia sinensis), która jest przykryta na 3-4 tygodnie przez zbiorami przez duże maty. Powoduje to wyższą produkcję chlorofilu i pożądanych aminokwasów.
Produkcja Matcha Kikyou BIO cechuje się etapem pośrednim, w którym liście są najpierw wytwarzane jak Sencha (zatrzymywanie utleniania enzymami wielokrotnymi), a potem następuję klasyczna produkcja Matchi - suszenie, usuwanie łodyg herbaty i żył oraz szlifowanie między kamieniami granitowymi. Rezultatem jest delikatny zielony proszek, który musi być przechowywany w szczelnych saszetkach lub puszkach.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Przygotować gorącą i przegotowaną wodę, którą trzeba ochłodzić na 75 °C.
- Do miski lub słoiku wsypać pół łyżeczki herbaty Matcha i zalać przygotowaną wodą (około 100 ml).
- Za pomocą trzepaczki do herbaty lub spieniacza mleka wymieszaj i ubij Matchę.
- Rzadka ubita pianka pogrubia po pewnym czasie.

























Potrzebujesz porady?

14. 10.
4. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MATCHA CHINA - zielona herbata

MIOTEŁKA DO HERBATY MATCHA - CHASEN
