IMBIROWA - czarna herbata
Jak wiadomo, imbir doskonale przepędza grypę i przeziębienia, rozgrzewa całe ciało i pomaga w redukcji masy ciała. Z klasyką z Cejlonu tworzy piękną kompozycję smaku i zapachu. Zimą rozgrzewa, a latem pije się go dla ochłody.
Skład
Czarna herbata 87%, Imbir 5%, Skórka cytryny, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Czarna herbata z imbirem ma napar koloru miedzi, silny aromat i smak. Poznajemy w nim mocną czarną tradycyjną herbatę z Cejlonu, która wyróżnia przyjemną cierpkością. Jej pełny i lekko cytrusowy smak nawiązuje przyjemnie ostry imbir.
Przygotuj herbatę taką jako herbatę ice tea, na pewno cię nie zawiedzie!
Pochodzenie herbaty
Cejlon (poprawnie Sri Lanka) największym na świecie producentem czarnej herbaty w rzeczywistości stał się nieco przypadkowo. Pierwotnie tropikalna wyspa w Azji Południowo-Wschodniej skupiała się na uprawie drzew kawowe, dla których ma idealne warunki klimatyczne. W 1869 roku, jednak zaatakowała na rośliny epidemia i prawie wszystkie plantacje były całkowicie zniszczone. I tak kraj dzięki Anglikowi James Tylora udał się ścieżką uprawy roślin herbaty. Pierwsze rośliny przywieziono z Assam i wszystkie obliczenia wzkazały, że to krok w dobrym kierunku. W ciągu piętnastu lat, herbata z Cejlonu stała się pożądana na całym świecie. Dziś Sri Lanka stoi w czele największych producentów, rocznie produkuje ponad 300.000 ton herbaty. Herbata przedstawia dwie trzecie przychodów z rynków zagranicznych, jej uprawą, zbieraniem, przetwarzaniem i sprzedażą zajmuje się 600.000 mieszkańców kraju.
Liście herbaty są zbierane trzy razy w roku, produkcja czarnej herbaty jest szybka. Kiedy herbata jest poddana więdnięciu, dochodzi do utleniania, przewijanie, pękanie, suszenia i rozdrabnianie.
Dodany imbir kupiliśmy od sprawdzonego dostawcy UE. Do herbaty dodano kilka kropli naturalnego aromatu, potrafi lepiej zachować naturalny smak. Naturalne smaki nie zawierają metali ciężkich lub syntetycznych nośników zapachu, więc jest to nieszkodliwe. Dzięki temu organizmu nie powoduje kwasowości, zgagę lub niestrawność.
Sposób przygotowania
Czarną herbatę zaparzyć wrzącą wodą (100 ° C) w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml
Jeśli przygotowujemy napar w dzbanku trzeba wsypać dodatkową łyżeczkę na dzbanek.
Czas naparu 3-5 minut (naczynie powinno być przykryte), a następnie odcedzić.