Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

PU ERH MILK

Kod: 808
Ocena: doskonały, 2 recenzje

Chińskie herbaty Pu Erh z dziko i półdziko rosnących krzewów herbacianych mają swych gorliwych czcicieli  na całym świecie. Ich oryginalny smak i zapach zaciekawi każdego, kto szuka nietuzinkowych wrażeń. Mleczny Pu Erh dodaje jeszcze jeden lewel. Ziemistość zmiękczona mleczną delikatnością pozwoli wam usiąść na puszystej chmurce i odniesie was do kraju nowych wrażeń. Ta herbata umie naprawdę pocieszyć.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
52,3 zł /250 g 20,9 zł /100 g
Świeżą herbatę dostarczymy do Czwartku, 21. 3. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Chiny
Region
Region:
Yunnan
Smak
Smak:
Ziemisty, Mleczna
Dla dzieci
Dla dzieci:
od 10 lat
Wysokość n.p.m.
Wysokość n.p.m.:
1200 - 1970m

Skład

PU ERH MILK 98%, Aromat naturalny mleczny 2%

Napar i smak herbaty

Kombinacja charakterystycznego smaku herbaty Pu Erh, czyli pewnej ziemistości i słodkich nut i do tego delikatnego mleka jest bardzo interesująca. Lekkość i mleczną miękkość poczujecie w tyle na podniebieniu. Napar ma ciemno brązowo-pomarańczowy kolor i naturalny, lekko mleczny aromat.

Pochodzenie herbaty

Dodawanie aromatu czarnej i zielonej herbacie w Chinach to coś normalnego. Spotykamy tam herbaty pachnące jaśminowo, różanie jak kwiaty orchidei… Aromat kwiatów herbaty zazwyczaj zyskują przez zmieszanie ich z pąkami kwiatów, które, gdy się otworzą, dadzą herbacie swój silny aromat.

Jeśli chodzi o herbaty „Milk“ tu sposób produkcji jest owiany tajemnicą. Istniejąźródła, które twierdzą, że mleczny smak ukryty jest w specjalnym uszlachetnieniu chińskich krzewów herbacianych lub w specjalnych warunkach uprawy oraz zbioru w dokładnie danym czasie.

Zwyczajnie chodzi o wysokiej jakości listki herbaciane, które są przy obróbce wzbogacone naturalnymi mlecznymi esencjami. To jest także w przypadku Pu Erh Milk.

Aby był opis był całkowity, dopełnijmy, że rzadko kiedy mogą te herbaty powstać za pomocą prawdziwego mleka lub serwatki.

Tak czy inaczej, chińskie herbaty Pu Erh są w czołówce światowej produkcji. Zbiera się do nich najmłodsze pąki, a także starsze listki. To właśnie one posiadają bakterie i pleśń, które są zasadnicze dla smaku i efektów zdrowotnych. Listki pozostawia się zwiędnąć na słońcu, potem je robotnicy zagrzewają na dużych patelniach i ręcznie zwijają. Tak powstaje Mao Cha. Po następnej obróbce, która polega na nawilżaniu Mao Cha i poddaniu procesowi fermentacji, zrodzi się Sheng Cha. Można go dalej zaparzać i sprasowywać. Pu Erh można potem kupić w różnej formie- albo liściasty, albo sprasowany w kształcie gniazd, cegiełek lub kołaczy.

Efekty herbaty

Pu Erh
Efekty pu erhu

Wzór opakowania herbaty

Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.

Przygotowanie herbaty

Temperatura 100 °C Czas przygotowania 3-5 minut Množství 1 łyżeczka na 150 - 200 ml

Sposób przygotowania

  1. Pu Erh zalać wrzątkiem w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
  2. Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
  3. Czas parzenia 3-5 minut (pod przykryciem), później odcedzić
Smak i nuty:
Intensywność
Gorycz
Ilość teiny
Jakość
Kilkakrotne zalewanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manutea.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

28. 6.

Ocena: doskonały
Jedyny rodzaj Pu Erh, który mogę pić z przyjemnością. Jeśli pure Ci nie odpowiada - spróbuj tego.

20. 4.

Ocena: doskonały
Cudowny smak i zapach. Śmietankowo-kremowy. Polecam

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


JAŚMINOWA - zielona herbata
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

JAŚMINOWA - zielona herbata

Jeśli nadal nie wiecie, którą z naszych wspaniałych sypanych herbat wybrać, zdecydujcie się na jaśminową klasykę. Znana specjalność z dalekiego wschodu ma czarujący niebiański zapach, który zażegna wewnętrzny niepokój. Herbata jaśminowa należy do tradycyjnej kultury chińskiej już od co najmniej tysiąca lat. Kiedy jej spróbujecie, stanie się waszym faworytem. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
62,5 zł /250 g 25,0 zł /100 g
Świeżą herbatę dostarczymy do Czwartku, 21. 3. 2024

OOLONG TIE KUAN YIN, ŻELAZNA BOGINI MIŁOSIERDZIA
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

OOLONG TIE KUAN YIN, ŻELAZNA BOGINI MIŁOSIERDZIA

Najlepszy w swojej klasie  Oolong zasłużenie należy również do najdroższych. Żelazną Bogini chińskiej prowincji Fujian poszukują doświadczeni miłośnicy herbat ze wzgledu dla jej wyjątkowy smak i właściwości aromatyczne. Zaleca się, aby przygotować ją sposobem Gong Fu Cha. Wtedy wyda z siebie wszystko - bogaty charakter, długi posmak i maksymalną szlachetność. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
61,5 zł /250 g 24,6 zł /100 g
Świeżą herbatę dostarczymy do Czwartku, 21. 3. 2024

PU ERH std.
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

PU ERH std.

Jest  zdrowsza niż myślisz. Jeśli zastanawiasz się, jak wyglądała, smakowała i pachniała herbata dwa tysiące lat temu, pozwól sobie Pu Erh. Tajemnicza podwójna fermentacja daje Pu Erh magiczne zdolności. Nie na darmo jest nazywana chińską penicyliną.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
39,2 zł /250 g 15,7 zł /100 g
Świeżą herbatę dostarczymy do Czwartku, 21. 3. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm| Zniżka za zapisanie się do ManuTips »