

PU ERH ŻURAWINA
Proanthocyanidany, polifenoly, kwas hippurowy …… Nic z tego nie rozumiecie? My też nie jesteśmy chemikami, ale i tak z pewnością twierdzimy, że Pu Erh wzbogacony kawałkami żurawiny ochroni wasze serce, zlikwiduje bakterie w drogach moczowych i poprawi wasz oddech. Potwierdzają to nie tylko obszerne badania lekarskie, ale i wieloletnie doświadczenie jego konsumentów. A tym ostatnim my wierzymy najbardziej.
Skład
Czerwona herbata Pu Erh 85%, Żurawina 10%, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Prawdziwy chiński Pu Erh jest typowy swoją ziemistością i jest lekko cierpki. Kiedy dodamy do niego liofilizowaną żurawinę, staje się bardzo orzeźwiającą herbatą, i to tak w postaci gorącego napoju, jak również ice tea. Napar jest ciemno brązowy i nieprzejrzysty o naturalnym żurawinowym aromacie.
Pochodzenie herbaty
Pu Erh to herbaty otoczone swoistymi czarami. Są produkowane tylko w kilku miejscach na świecie i ich jakość jest zależna od wielu czynników – od miejsca i sposobu uprawiania krzewów herbacianych przez wybór zebranych listków i dokładne trzymanie się tradycyjnych receptur aż po długość wyjątkowego procesu dojrzewania. W tradycyjny sposób produkuje się Pu Erh w chińskiej prowincji Yunnan. Z krzewów herbacianych z dużymi listkami zbiera się zawsze jeden pąk i 3-4 liście. Najpierw zwiędną na słońcu, potem rozgrzewają się na rozpalonych patelniach i wtedy je farmerzy zawijają i skręcają. W czasie tego procesu zatrzymuje się aktywność enzymów. Następuje suszenie i skręcanie. Herbata jest nawilżona dzięki bakteriom i pleśniom, które naturalnie pokrywają listki, i rozpoczyna się kisić. Listki herbaciane są sprasowane w kształcie gniazd, cegiełek albo kołaczy i następnie pozostawione w specjalnych warunkach dojrzewania. Powolna fermentacja przemieni wpierw herbatę zieloną na herbatę czerwoną i doda jej mnóstwo benefitów zdrowotnych.
Pu Erh bardzo orzeźwiliśmy i wzbogaciliśmy witaminami dodaniem dużych kawałków żurawiny. Owoce, które dodajemy do herbat liściastych, pochodzą od certyfikowanych dostawców z UE. Tak samo i żurawina była uprawiana w systemie rolnictwa organicznego. Zakonserwowaliśmy ją bardzo ostrożnie. Tak zwana liofilizacja (suszenie mrozem) zatrzymała w owocu 90 procent witamin. Równocześnie nie doszło do zmian właściwości sensorycznych, a więc żurawina po zalaniu gorącą wodą wygląda, smakuje i pachnie jak świeża.
W naturalnym aromacie nie ma żadnych substancji syntetycznych, więc nie trzeba się bać negatywnych problemów zdrowotnych. W odróżnieniu od aromatu identycznego z naturalnym nie powoduje zgagi, podrażnienia żołądka ani nadkwasoty organizmu.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Pu Erh zalać wrzątkiem w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
- Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas parzenia 3-5 minut (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | <0,5 g |
z tego cukry: | <0,5 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
30. 5.
9. 6.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

PU ERH std.

PU ERH FITNESS
