

-
Herbata według zawartych ziół
- Ginkgo biloba - Miłorząb dwuklapowy
- Herbata bambusowa
- Herbata jaśminowa
- Herbata lipowa
- Herbata malinowa
- Herbata z dziurawca
- Herbata z konopi
- Herbata z kopru włoskiego
- Herbata z melisą
- Herbata z miętą
- Herbata z owoców dzikiej róży
- Herbata z pokrzywy
- Herbata z przywrotnika pospolitego
- Herbata z rokitnikiem
- Herbata z rumiankiem
- Herbata z szałwii
- Herbaty imbirowe
- Herbaty Moringa
- Herbaty Tulsi
- Kolcowój chiński - Goji
- Niebieska herbata z Klitorii
Potrzebujesz porady?

Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Lapacho
Lapacho jest przede wszystkim znana jako legendarna herbata Inków. Jest to naturalny produkt z kory drzewa Lapacho (TECO Lapacho). Rośnie głównie w lasach Brazylii, Boliwii, Peru, Paragwaju i północnej Argentynie. Wewnętrzna kora czerwonego koloru otrzymywana jest z odmian Lapacho morado i… cały opis

LAPACHO MATTO GROSSO

LAPACHO Z POMARAŃCZĄ I CYTRYNĄ

CZERWONA POMARAŃCZA - LAPACHO

LAPACHO MATTO GROSSO - proszek
Lapacho
Lapacho jest przede wszystkim znana jako legendarna herbata Inków. Jest to naturalny produkt z kory drzewa Lapacho (TECO Lapacho). Rośnie głównie w lasach Brazylii, Boliwii, Peru, Paragwaju i północnej Argentynie. Wewnętrzna kora czerwonego koloru otrzymywana jest z odmian Lapacho morado i Kolorado. W regionie andyjskim, drzewa te często osiągają wieku 700 lat. Lapacho herbata jest używana od czasów starożytnych do leczenia różnych problemów zdrowotnych.
Kora z drzewa Lapacho jest znana w Europie od czasów Wikingów, którzy w swoich podróżach wymieniali ją za szlachetne kamienie i inne towary. Mówi się, że jeden z rosyjskich carów dożył 130 lat właśnie dlatego, że codziennie pił filiżankę naparu z Lapacho.
Lapacho w smaku wydaje się być gorzkawy, dla niektórych natomiast metaliczny. Jednak jego przyjemny aromat zachęca do spożycia.
Najważniejszym argumentem przemawiającym za Lapacho jest jego silne działanie wzmacniające oraz oczyszczające. Prawdopodobnie dlatego jego działanie jest tak silne przy jednoczesnym braku skutków ubocznych.
Jest to znane wśród lekarzy (nawet naszych Europejskich) lekarstwo o działaniu antybakteryjnym. Może ono być przypisane zamiast antybiotyków w trakcie przechodzenia infekcji czy po wizycie u stomatologa.
Warto rozważyć jego spożycie przy każdym przeciążeniu wątroby. Dzięki temu przyniesiemy ulgę wątrobie zatruwanej chemicznymi lekarstwami czy chemicznym jedzeniem.
Dzięki wspomaganiu naszego układu odpornościowego sięgajmy po Lapacho przy każdej infekcji oraz kiedy wiemy, że powinniśmy wzmocnić naszą odporność.
Lapacho stosowane zewnętrznie jest w stanie pomóc przy łupieżu oraz wielu chorobach skóry (w tym raku skóry)
Lapacho podobnie jak czystek ma działania antywirusowe oraz antygrzybiczne. Jest to jedna z niewielu (a może nawet jedyna) roślin znanych człowiekowi, na której nie powstaje grzyb – nawet przy bardzo niekorzystnych warunkach atmosferycznych.
Ma działanie przeciwbólowe oraz uspokajające - jeśli masz jakiś ból niespowodowany uszkodzeniem ciała lub masz problemy z zasypaniem spróbuj przez kilka dni spożywać Lapacho.
Lapacho jest skuteczne w usuwaniu różnych zatorów powstałych w naszym organizmie. Dzięki temu proces oczyszczający jest bardziej skuteczny.
Lapacho dzięki łatwo przyswajalnemu żelazu potrafi zwiększyć zawartość hemoglobiny, a co za tym idzie wzmocnić lub odbudować naszą krew.
PRZYGOTOWANIE:
Dawki w zależności od smaku, 1 łyżka stołowa (3 łyżeczki) Lapacho na 1 litr wody. Woda zagotujemy do wrzenia i podtrzymujemy na małym ogniu - najlepiej około 5 minut. Odstawiamy na około 15 minut.