

CHINA GUNPOWDER GOLDEN TEMPLE - zielona herbata
Teraz zagadka: Im mniej, tym lepiej. Kto go pije, ten długo żyje. Komu się należy, ten ma siły za trzy. Wiesz już? Gunpowder (strzelniczy proch) (Zhu Cha) z Wschodnich Chin prowincji Zhejiang ma tak wiele wspaniałych cech, że opis zapełniłby kilka stron. Przeczytaj o kilku z nich poniżej ... Smak tej herbaty wypełnia duszę radością, a organizm pozbywa się dolegliwości.
Skład
Zielona herbata China GUNPOWDER GOLDEN TEMPLE 100%Napar i smak herbaty
Gunpowder (Proch) to typowy zielonkawożółty napar z bogatym, ale delikatnym smakiem. Chociaż jego cierpkość osiąga maksimum, nie jest to jego wada. Wręcz przeciwnie - dodaje herbacie świeżości.
Pochodzenie herbaty
Zielona herbata w wyjątkowym "pakiecie" jest popularnym i poszukiwanym przysmakiem. Liście herbaty starannie zwinięte w małe perełki są wykorzystywane od dynastii Tang (618-907) pod nazwą Zhu cha. Nazwę Gunpowder zyskała zielona herbata później. Prawdopodobnie stało się to przez przypadek - jej wygląd bardzo przypomina strzeliwo - kulki prochu strzelniczego.
Chińska prowincja Zhejiang (Zhejiang Chekiang), która jest domem dla Gumpowder, leży na wschodnim wybrzeżu. Większość obszaru zajmują wzgórza. Zhejiang ma wilgotny klimat subtropikalny i wyodrębnione cztery pory roku.
Lato (czerwiec-wrzesień) jest długie, gorące i deszczowe. Zimy są krótkie, jesień jest sucha i słoneczna. Średnia roczna temperatura wynosi pomiędzy 15 a 19 stopni Celsjusza. Takie warunki bardzo sprzyjają krzewom chińskiej herbaty Camellia sinensis, które pokrywają znaczną część stoków górskich. Ogrody drzewa herbacianego są bogactwem miejscowych rolników a pielęgnacja krzewów i produkcja herbaty przekazywana jest z pokolenia na pokolenie.
Po zbiorach, herbaciane liście i pąki więdną, a następnie są one ręcznie zwijane w małe kulki. Następnie na dużych patelniach się je praży i jednocześnie suszy. Dlatego Gumpowder herbata ma oryginalny dymny aromat.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji wynosi 2-3 minuty (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

25. 8.
23. 5.
2. 9.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CHINA GUNPOWDER SUPER - zielona herbata

PI LO CHUN - zielona herbata
