

CEYLON OP 1 PETTIAGALLA - czarna herbata
Słuchajcie, słuchajcie! Przynosimy miękką, słodkawą i aromatyczną czarną herbatę z Cejlonu. Prawdziwa Azja na wasze biurko w najwyższej świeżości i za wygodną cenę. Spędź dzień pełen energii, inspiracji i radości. Cejlońska herbata jest świeża i ciepła. Ich picie zapobiega chorobom i odgania posępny i zły nastrój. Kto kupuje, temu wyjdzie na dobre. Koniec wiadomości!
Skład
Czarna herbata Ceylon OP 1 Pettiagalla 100%Napar i smak herbaty
Herbata cejlońska ma przyjemny smak i wspaniały smak. CEYLON OP - długi liść, to herbata czarna, sfermentowana, charakteryzująca się wyrazistym smakiem o naparze koloru ciemnej czerwieni z odcieniem brązu i przyjemnym aromacie. Z napoju można korzystać o każdej porze dnia. Ogólnie, zaleca się ją jako herbatę popołudniową.
Pochodzenie herbaty
Ta wysokiej jakości herbata pochodzi z plantacji Pettiagalla, najstarszej na Cejlonie (Sri Lanka). Do uprawy krzewów herbacianych, zbierania i przetwarzania ich liści stosuje się tu nadal bardzo tradycyjne podejście. Lokalni rolnicy stosują narzędzia zabytkowe i stare najlepsze praktyki. Dlatego herbaty Ceylon OP 1 "Pettiagalla" są tak wyjątkowe i pożądane. Znany Tea Garden leży w regionie Dimbula, wysoko w górach, w otoczeniu pięknej przyrody. Dla Camellia sinensis istnieją tu optymalne warunki dla wzrostu i jakość pąków, liście są bogate w substancje promujące zdrowie. Głównie zbierane są pąki z dwoma najbliższymi listkami, bo w nich aromat i smak jest najbardziej wyrazisty.
Zbierane są z chińskich krzewów herbacianych Camellia sinensis. Ponieważ rosną dość wysoko, ich płatki są małe, ale bardzo aromatyczne i pełne zdrowych substancji. Zbierają się pod koniec kwietnia i na początku maja, i to tylko pierwsze dwa listki. Potem podlegają więdnięciu - najczęściej rozłożone na rusztach. Specjalnym wałkiem są zwinięte. Dzięki temu zostaje poruszona struktura komórkowa. Jest to warunek wstępny do kolejnego kroku - fermentacji. To utlenianie enzymów, które odbywa się w cieple i wilgoci. Suszenie jest najczęściej przeprowadzane w piecach, a także i tutaj jest monitorowany proces, aby temperatura nie przekroczyła limitu. Wtedy zbiory byłyby uszkodzone i herbata miałaby nietypowy smak. Podczas tego procesu liście drzewa herbacianego zmieniają kolor z zielonego na kolor ciemnej miedzi i uszczelnia się smak, aromat i moc.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zaparzyć wrzącą wodą (100 °C) w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Do herbaty w imbryku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas naparu 3-5 minut (naczynie powinno być przykryte), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CEYLON HIGH GROWN OP - czarna herbata

CEYLON ORANGE PEKOE - czarna herbata
