

ŻURAWINOWO- CYTRYNOWA – zielona herbata
Weźcie wspaniałą zieloną herbatę, dodajcie całe owoce żurawiny, kawałki skórki cytrynowej, trawę cytrynową, a zyskacie przysmak, jakiego jeszcze nie piłeś. Nasza oryginalna mieszanka herbaciana opiera się o Senchę – gwiazdę herbacianego nieba. W towarzystwie kwaskowatych owoców oferuje niecodziennie świeże i pachnące chwile, tak jak lubimy najbardziej.
Skład
Herbata zielona Sencha 88%, Skórka cytryny 5%, Naturalny aromat, Żurawina 2%, Cytrynowa trawaNapar i smak herbaty
Kiedy tylko otworzycie specjalnie zamykany woreczek, poczujecie żurawinowo - cytrynowy smak. Sypana herbata pachnie przenikliwie świeżo, następnie wyczuć można typowy aromat trawy, który charakteryzuje właśnie japońską Senchę. Smak wywodzi się z nut obu zielonych herbat, podstawowy smak jest lekko cierpki, troszkę trawiasty. Bardzo łatwo rozpoznać można w nim cytrusy, posmak jest słodkawy.
Pochodzenie herbaty
Japońska Sencha pochodzi z przepięknych plantacji herbacianych, gdzie krzakom herbaty poświęca się maksymalną uwagę. Rośliny Camellia sinensis kochają obszary tropikalne i podzwrotnikowe, dobrze znoszą też niziny oraz nadmorskie wyżyny. To dlatego Japończycy uprawiają ją zarówno w dolinach rzek jak i na zboczach wysokich gór. Jedynym, podstawowym determinującym faktorem dla jej dobrego wzrostu jest duża ilość opadów w ciągu roku. Rośliny lubią częściowe zacienienie, dlatego przed założeniem plantacji rolnicy sadzą drzewa, aby zapewnić krzewom półcień.
Najlepsze herbaty są zbierane tylko trzy razy w roku, a to poprzez urywanie palcami lub z pomocą specjalnych nożyczek. Od ich przetworzenia zależy jaka herbata powstanie z listków. Sencha jest przygotowywana tak, że po powiędnięciu listki są krótko odparowywane, przez co dochodzi do zatrzymania procesu fermentacji i zachowania korzystnych dla zdrowia substancji, zapachu i koloru. Następnie listki są zwijane w drobne igiełki, suszone i segregowane.
Owoce i zioła w tej herbacie zostały zakupione u sprawdzonych dostawców z UE. W ten sposób zostaje zapewniona ich wysoka jakość oraz naturalny smak i aromat.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą o temperaturze 70-80 °C (około 2 minuty po przegotowaniu wody) w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
- Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas parzenia 2-3 minuty (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | <0,5 g |
z tego cukry: | <0,5 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
24. 5.
24. 5.
24. 5.
4. 11.
13. 10.
13. 10.
13. 10.
5. 10.
5. 10.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ŻURAWINOWO-KAKTUSOWA – zielona herbata

SENCHA ŻURAWINOWO-TRUSKAWKOWA – zielona herbata
