

SENCHA ŻURAWINOWO-TRUSKAWKOWA – zielona herbata
Gdybyśmy chcieli być troszkę grubiańscy, napiszemy wprost: Niebo w gębie! Sencha żurawinowo-truskawkowa jest dla miłośników zielonych herbat tym, co najlepsze. Przynosi same korzyści. Z jednej strony dzięki czystej i świeżej Senchy, z drugiej zaś dodatku sensacyjnych czerwonych owoców. Truskawki dodają słodkiej nuty, żurawina podkreśla smak kwaskowatym trelem. Razem zagrają symfonię pełną witamin, antyoksydantów i minerałów.
Skład
Herbata zielona Sencha 93%, Naturalny aromat, Truskawki, ŻurawinaNapar i smak herbaty
Sypana żurawinowo-truskawkowa Sencha zachwyci was w momencie, kiedy otworzycie opakowanie. Jej aromat jest bardzo świeży, słodkawy, lekko trawiasty i owocowy. Taką samą łagodność poczujecie, kiedy zalejecie herbatę wodą o odpowiedniej temperaturze. Na waszym podniebieniu rozleje się naturalna świeżość traw i lekka cierpkość, a to wszystko z posmakiem słodkich owoców.
Pochodzenie herbaty
Podstawą tego sypanego skarbu jest Sencha, herbata, która w Japonii znajduje się w każdym domu. Zbierana jest w wielu miejscach w Japonii. Mistrzowie herbaty potrafią rozpoznać poprzez smak, gdzie Sencha była uprawiana. Na jej właściwości sensoryczne ma wpływ wysokość n.p.m., warunki klimatyczne, skład gleby, warunki oświetlenia oraz sposób zbioru i przetwarzania. My przywieźliśmy Senchę z rejonu Shizuoka, który znany jest z tradycyjnych ogrodów herbacianych i kilkusetletniej tradycji uprawy herbaty. Zbiór herbaty chińskiej (Camellia sinensis) ma miejsce wczesnym rankiem. Zazwyczaj jest to zadanie miejscowych kobiet, które swymi zręcznymi palcami zrywają najmłodsze 2-3 listki. Zawierają one maksimum teiny i antyoksydantów, dzięki którym zielona herbata jest tak bardzo ceniona.
Po wysuszeniu listki herbaciane są poddane krótkiemu, ale intensywnemu procesowi odparowania. Jest to proces trwający 10-30 sekund, który jest kilkukrotnie powtarzany. Dzięki niemu dochodzi do zatrzymania procesu utleniania, a herbata zachowuje piękny szmaragdowy kolor i aż 90% wszystkich ważnych substancji. Następnie listki są zwijane w igiełki, suszone i segregowane.
Również truskawki i żurawina w tym napoju zostały potraktowane z dużą uwagą. Pochodzą od sprawdzonych dostawców z UE, którzy cieszą się produktami najwyżej jakości. Duże kawałki owoców, w większości z organicznych gospodarstw rolnych, są poddane procesowi liofilizacji (suszenia sublimacyjnego mrożonych produktów). Po zalaniu w herbacie znajdziesz owoce, które wyglądają, pachną i smakują jak świeże.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą o temperaturze 70-80 °C (około 2 minuty po przegotowaniu wody) w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
- Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas parzenia 2-3 minuty (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Wartość energetyczna: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Tłuszcze: | 0 g |
z tego nasycone: | 0 g |
Sacharydy: | <0,5 g |
z tego cukry: | <0,5 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |
2. 8.
23. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ELIKSIR ŻYCIA WIECZNEGO - zielona herbata

SMOCZA HERBATA - mieszanka
