SMOCZA HERBATA - mieszanka
Tyle smakołyków w jednej herbacie! Ten „smoczy smakołyk“ powstał pewnego zachmurzonego popołudnia. Jedyne co potrzebowaliśmy to naładować się energią i pesymizm zachmurzonego dnia zagnać do kąta! Sukces! Mieszanka bardzo delikatnych herbat, kawałki owoców i do tego ociupina różowego pieprzu postawiła nas na nogi, rozweseliło się wnętrze. Naprawdę, ta mieszanka herbaty jest silna jak smok.
Skład
Herbata zielona 63%, Oolong 8%, Smocze plasterki owoców, Biała herbata, Żółta herbata, Naturalny aromat, Ziarna różowego pieprzu, Maliny, Jeżyny, Kwiaty rumianku, WaniliaNapar i smak herbaty
Zielona, biała i żółta herbata dają wspaniały jasnopomarańczowy napar. Czerwony owoc, którego jest w herbacie Smok mieszanka dużo, odbija się w jego kolorze. Smak herbaty jest naturalny, delikatny i zrównoważony. Kwaskowate jeżyny i porzeczki podkreślają słodkie maliny, kropkę na i stawia pieprz z lekkim dotykiem wanilii. Herbatę Smok można gotować w zimie i w lecie. Albo rozgrzania lub jako napój orzeźwiający, smakuje zawsze i każdemu.
Pochodzenie herbaty
Chińskie herbaty wyróżniają się miękkością. Są popularne głównie dzięki indywidualnemu podejściu do ich upraw, zbioru i produkcji. Zielona herbata – napój przyrządzany wyłącznie z liści herbaty chińskiej (Camellia sinensis), które poddane zostały w czasie przetwarzania jedynie minimalnej oksydacji. Zielona herbata pochodzi z Chin, skąd rozpowszechniła się do wielu krajów Azji, od Japonii po Środkowy Wschód. Herbata biała powstaje z młodych pączków, które jeszcze nie zdążyły się rozwinąć. Zbieranie takich pączków możliwe jest jedynie na wiosnę. Krzewy, z których ma być wyprodukowana biała herbata, są dodatkowo chronione przed słońcem – ma to zapobiec wykształceniu się chlorofilu. Pączki następnie więdną i są suszone. Herbata ta produkowana jest głównie w Chinach. Herbata biała ma odcień lekko srebrny, a po zaparzeniu ma kolor jasnosłomkowy. Herbata żółta - proces produkcji tej herbaty zbliżony jest w fazie początkowej do procesu wytwarzania herbaty białej, ale proces suszenia jest dłuższy, co powoduje, że w smaku różni się w sposób istotny zarówno od białej jak i zielonej herbaty. Żółta herbata podlega także prażeniu. Kolor naparu jest zielonkawożółty. Obecnie uznawane są za najszlachetniejszy rodzaj herbat. Wszystkie owoce i przyprawy, których używamy podczas mieszania herbaty Smok pochodzą z UE, od naszych zaufanych dostawców. Surowce pochodzą z ekologicznego rolnictwa, nie zawierają metali ciężkich i innych pozostałości nawozów sztucznych i oprysków. Owoce są konserwowane przez liofilizację. Po zaparzeniu gorącą wodą, wyglądają, smakują i pachną jak świeże. Ponadto nie tracą witamin i przeciwutleniaczy. Kropla naturalnego aromatu zrównoważy mieszankę herbaty. Ponieważ aromat nie jest syntetyczny, herbata Smok nie wywołuje zgagi lub niestrawności.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
70-80 °C | 2-3 minut | 1 łyżeczka na 150 - 200 ml |
Sposób przygotowania
-
Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji wynosi od 2 do 3 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.
Potrzebujesz porady?
30. 7.
19. 7.
1. 11.
28. 8.
25. 10.
5. 2.
5. 2.
16. 1.
16. 1.
4. 1.
4. 1.