

SMOCZA HERBATA - mieszanka
Tyle smakołyków w jednej herbacie! Ten „smoczy smakołyk“ powstał pewnego zachmurzonego popołudnia. Jedyne co potrzebowaliśmy to naładować się energią i pesymizm zachmurzonego dnia zagnać do kąta! Sukces! Mieszanka bardzo delikatnych herbat, kawałki owoców i do tego ociupina różowego pieprzu postawiła nas na nogi, rozweseliło się wnętrze. Naprawdę, ta mieszanka herbaty jest silna jak smok.
Skład
Herbata zielona 63%, Oolong 8%, Smocze plasterki owoców, Biała herbata, Żółta herbata, Naturalny aromat, Ziarna różowego pieprzu, Maliny, Jeżyny, Kwiaty rumianku, WaniliaNapar i smak herbaty
Zielona, biała i żółta herbata dają wspaniały jasnopomarańczowy napar. Czerwony owoc, którego jest w herbacie Smok mieszanka dużo, odbija się w jego kolorze. Smak herbaty jest naturalny, delikatny i zrównoważony. Kwaskowate jeżyny i porzeczki podkreślają słodkie maliny, kropkę na i stawia pieprz z lekkim dotykiem wanilii. Herbatę Smok można gotować w zimie i w lecie. Albo rozgrzania lub jako napój orzeźwiający, smakuje zawsze i każdemu.
Pochodzenie herbaty
Chińskie herbaty wyróżniają się miękkością. Są popularne głównie dzięki indywidualnemu podejściu do ich upraw, zbioru i produkcji. Zielona herbata – napój przyrządzany wyłącznie z liści herbaty chińskiej (Camellia sinensis), które poddane zostały w czasie przetwarzania jedynie minimalnej oksydacji. Zielona herbata pochodzi z Chin, skąd rozpowszechniła się do wielu krajów Azji, od Japonii po Środkowy Wschód. Herbata biała powstaje z młodych pączków, które jeszcze nie zdążyły się rozwinąć. Zbieranie takich pączków możliwe jest jedynie na wiosnę. Krzewy, z których ma być wyprodukowana biała herbata, są dodatkowo chronione przed słońcem – ma to zapobiec wykształceniu się chlorofilu. Pączki następnie więdną i są suszone. Herbata ta produkowana jest głównie w Chinach. Herbata biała ma odcień lekko srebrny, a po zaparzeniu ma kolor jasnosłomkowy. Herbata żółta - proces produkcji tej herbaty zbliżony jest w fazie początkowej do procesu wytwarzania herbaty białej, ale proces suszenia jest dłuższy, co powoduje, że w smaku różni się w sposób istotny zarówno od białej jak i zielonej herbaty. Żółta herbata podlega także prażeniu. Kolor naparu jest zielonkawożółty. Obecnie uznawane są za najszlachetniejszy rodzaj herbat. Wszystkie owoce i przyprawy, których używamy podczas mieszania herbaty Smok pochodzą z UE, od naszych zaufanych dostawców. Surowce pochodzą z ekologicznego rolnictwa, nie zawierają metali ciężkich i innych pozostałości nawozów sztucznych i oprysków. Owoce są konserwowane przez liofilizację. Po zaparzeniu gorącą wodą, wyglądają, smakują i pachną jak świeże. Ponadto nie tracą witamin i przeciwutleniaczy. Kropla naturalnego aromatu zrównoważy mieszankę herbaty. Ponieważ aromat nie jest syntetyczny, herbata Smok nie wywołuje zgagi lub niestrawności.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
-
Herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
-
Do herbaty w imbryku, dodać 1 łyżeczkę więcej.
-
Czas ekstrakcji wynosi od 2 do 3 minut (pod przykryciem), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

30. 7.
19. 7.
1. 11.
28. 8.
25. 10.
5. 2.
5. 2.
16. 1.
16. 1.
4. 1.
4. 1.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II

Czajniczek z sitkiem - orientalne motywy II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ELIKSIR ŻYCIA WIECZNEGO - zielona herbata

DZIEWIĘĆ SKARBÓW CHIN - mieszanka
