

MAGICZNY IMBIR Z CYTRYNĄ - zielona herbata
Zatankuj do pełna i ruszaj w drogę! Czekają na ciebie zielone doliny, wzgórza imbiru i delikatny cień cytrynowników. Z wycieczki do magicznych, atrakcyjnych miejsc można cieszyć się w spokoju i z grupą przyjaciół. Relaks, energia, odświeżenie ciała i duszy. To nic trudnego - wystarczy zaparzyć pachnące liście herbaty gorącą wodą ...
Skład
Herbata zielona Sencha, Cytrynowa trawa, Imbir 7%, Kawałki cytryny 4%, Naturalny aromat, Skórka cytrynyNapar i smak herbaty
Niezwykle orzeźwiający i najbardziej wyważony smak - to magiczne połączenie imbiru i cytryny. Zielonkawożółty napar ma piękny blask i jasny kolor. Pachnie jak łąki w lecie. Pijąc, odróżniamy głównie łagodne trawiaste nuty zielonej Sencha, której towarzyszy cierpkość. W następnej chwili rozwija się pikantny imbir i świeżość soczystej cytryny. Magiczny imbir z cytryną jest wspaniały do tworzenia mrożonej herbaty. Spróbuj letnią herbatę wlać do szklanki wypełnionej do 2/3 kostkami lodu. Dostajesz cudownie orzeźwiający napój.
Pochodzenie herbaty
Ta sypana herbata pochodzi z dwóch źródeł – z ogrodów japońskiej herbaty przywieźliśmy zieloną Sencha a z krajów UE kupiliśmy fantastyczne kawałki cytryny, imbir i trawy cytrynowej. Udało nam się wymieszać smakiem dostrojoną o bardzo wysokiej jakości herbatę, która pozyskała sobie i zdecydowanych smakoszy herbaty i osoby, które dopiero herbatę zaczynają lubić.
Sencha jest uprawiana w wielu plantacjach w Japonii. Zawsze wybieramy najbardziej sprawdzone, więc przynosimy Sencha głównie z Shizuoka. O krzaki drzewa herbacianego a także jak w większości innych plantacji, opiekują się kobiety. To właśnie głównie one pracują przy zbiorze liści herbaty a to za bardzo rygorystycznych warunkach. Bardzo zręcznie liście skubią palcami lub specjalnymi nożyczkami i w ciągu 10-20 godzin musi być zbiór dostarczany w celu dalszego przetwarzania. Japońska Sencha poddawana jest na około 10-15 sekund na gorącą parę. Przerywa się proces fermentacji i zachowując naturalne właściwości herbaty - smak, zapach i kolor. Następnym krokiem jest zwijanie liści do małych igiełek i suszenie. Również innym składnikom zwraca się dużą uwagę - kawałki cytryny i imbir, które zostały zakonserwowane metodą liofilizacji. Jest to dość wrażliwa i wymagająca technologia zamrażania i suszenia próżniowego. Jej główną zaletą jest zachowanie oryginalnego koloru i smaku owoców i ziół.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C (około 2 minuty po zagotowaniu wody), w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Herbata w imbryku - dodać 1 łyżeczkę extra.
- Czas ekstrakcji 2-3 minut (przykryty kubek), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

25. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

SENCHA ŻURAWINOWO-TRUSKAWKOWA – zielona herbata

ELIKSIR ŻYCIA WIECZNEGO - zielona herbata
