

MALINY Z LIPĄ - zielona herbata
Gorące lato pachnie i smakuje jak słodki pocałunek. Malina z lipą - zielona herbata pochodzi z delikatnej kombinacji japońskiej Sencha i europejskich owoców i ziół. Zielona herbata jest symbolem przyjaźni, lipa wygoni zło i ciemne siły, malina reprezentuje wytrwałość. Sypana herbata zawiera maliny i lipę, więc jest idealna do posiedzenia z przyjaciółmi, na których nam naprawdę zależy.
Skład
Herbata zielona Sencha 65%, Kwiat lipy + liść 30%, Maliny 3%, Liście lipy, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Podstawą Maliny i lipy jest zielona herbata, więc napar jest koloru żółto-zielonego. Ma lekko trawiasty aromat i smak, do którego dodana jest lekka cierpkość. Dzięki dodatku słodkich nut malin i pysznej delikatności kwiatów lipy powstaje delikatna wyważona herbata, która smakuje dobrze na gorąco i jako ice tea.
Malina z lipą jest wspaniała do tworzenia mrożonej herbaty. Spróbuj letnią herbatę, wlać do szklanki wypełnionej do 2/3 kostkami lodu. Dostajesz cudownie orzeźwiający napój.
Pochodzenie herbaty
Zielona Sencha pochodzi z japońskich plantacji herbaty. Ponieważ zwracamy dużą uwagę na jakość surowców są one importowane głównie z Sencha Shizuoka- obszaru uprawy herbaty o długiej tradycji. Krzewy Camellia sinensis rosną tam na polach niezacienionych, więc mają maksymalny dostęp do światła słonecznego i wilgoci. Zbiór odbywa się zwykle na wiosnę, w okresie od kwietnia do maja, kiedy liście herbaty są jeszcze młode i pełne cennych substancji. Reguluje się parzenie, co zatrzymuje proces fermentacji, a następnie zwija się do kształtu drobnych igieł i suszy. Jakościowa Sencha nie zawiera pyłu i łodyg.
Maliny, kwiaty i liście lipy są nabywane od certyfikowanych dostawców w UE. Nasze zasoby są sprawdzone nie tylko wieloletnim doświadczeniem, ale również szeregiem certyfikatów jakości. Transportujemy całe maliny, które są zachowane przez tzw. liofilizację. Chodzi o złożony i kosztowny proces próżniowego suszenia sublimacyjnego. Z drugiej strony, dzięki temu procesowi otrzymamy surowe, chrupiące, kolorowe i smaczne owoce.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Zieloną herbatę zalać wodą w temperaturze 70-80 °C w proporcji 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Herbata w imbryku - dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas ekstrakcji 2-3 minut (przykryty kubek), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

30. 5.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

SENCHA ŻURAWINOWO-TRUSKAWKOWA – zielona herbata

JAŚMINOWA - zielona herbata
