

WIŚNIE W RUMIE – czarna herbata
Wiśnie w czekoladzie zna każdy, ale czy już spróbowaliście Wiśnie w rumie? Zaufajcie naszym doświadczeniom, ta sypana herbata będzie wam smakować! Jako podstawę wybraliśmy popularną czarną herbatę z Cejlonu, wzbogacając ją zapachem kawałków wiśni i hibiskusa. W ten sposób powstały Wiśnie w rumie, po których jednak rano nie boli głowa, wręcz przeciwnie, zyskacie bardzo dużo energii.
Skład
Czarna herbata Cejlon OP 1, Hibiskus, Wiśnie 4%, Aromat rumowyWięcej o herbacie
Herbaty cejlońskie doskonale nadają się do przygotowania mieszanek herbaty sypanej. Dodają im pełny smak o delikatnym aromacie cytrusowym. Po zaparzeniu dają złoto-żółty napar, mają wysoką zawartość teiny, a więc i mocno pobudzające właściwości. Nie są gorzkie i można je wzbogacić smakowo.
Pochodzenie herbaty
Herbata wysokiej jakości jest na Cejlonie zbierana ręcznie. To praca dla miejscowych kobiet. Wybierają właściwe listki i wypełniają nimi duże kosze, które za pomocą szerokich pasów materiału przywiązują sobie na głowę. W ciągu dnia muszą zebrać minimum 16 kg listków, z których wyprodukuje się około 4 kg herbaty. U właścicieli tradycyjnych plantacji od razu po zbieraniu zaczyna się obróbka. Listki muszą najpierw lekko zwiędnąć. potem są skręcane i przechodzą przez fermentację. Podczas niej utracą zielony kolor i zyskują typowy, brązowo czarny kolor. Po fermentacji następuje suszenie, przesiewanie i selekcjonowanie. Cały proces przebiega pod ostrym nadzorem, ponieważ ma zasadniczy wpływ na smak i zapach herbaty oraz za na jej jakość. Nasze Wiśnie w rumie zawierają piękne listki herbaty z plantacji, która dostarcza bardzo popularną herbatę do całego świata. Wędrowały do nas z dalekich krajów, a więc poświęciliśmy im maksymalną uwagę. Odpowiednie składniki do tej herbaty sypanej wybieraliśmy odpowiedzialnie. Dodaliśmy kawałki wiśni, które zapewnią słodko kwaśny delikatny smak, a także hibiskus o orzeźwiającym kwaśnym efekcie. Powstała więc wyrównana, gładka i przyjemna herbata śniadaniowa. Jest także odpowiednia do podania w wersji mrożonej, kiedy to wspaniale wybija się świeże nuty wiśni oraz delikatna cierpkość cejlońskiej czarnej herbaty.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Sposób przygotowania
- Herbatę Wiśnie w rumie zalać wrzątkiem w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
- Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
- Czas parzenia 2-3 minuty (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw II
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

ANGIELSKI KARMEL – czarna herbata

HISZPAŃSKA MANDARYNKA – czarna herbata
