

URZEKAJĄCE MANGO Z BRZOSKWINIAMI - czarna herbata
Można oczarować uśmiechem, pochwałą i zaproszeniem na herbatę. A kiedy połączymy wszystkie trzy zaklęcia w jednej chwili, wydarzy się mały cud. Rozpieść siebie! Urzekające mango z brzoskwinią daje kubkom smakowym porządny ładunek owoców ze świeżą czarną herbatą. Uzyskana kompozycja jest niezwykle smaczna, dodatkowo doda energii i bardzo potrzebnych witamin.
Skład
Czarna herbata Cejlon OP 1 75%, Kandyzowane mango 7%, Naturalny aromat, Papaja (papaja, cukier), Brzoskwinia 3%, Płatki róży, Kwiaty bławatkaNapar i smak herbaty
Mieszanka Urzekające mango z brzoskwinią daje napar o bursztynowej barwie i niezwykle przyjemny aromat po zalaniu wrzątkiem. Po degustacji zadowolą nie tylko nuty mango, papai i brzoskwini, ale także sympatyczna ostrość prawdziwej cejlońskiej herbaty.
Pochodzenie herbaty
Najpierw trochę o herbacie cejlońskiej, na której zbudowane jest Urzekające mango z brzoskwinią. Są to tradycyjne, wysokiej jakości sfermentowane liście chińskich krzewów herbacianych (Camellia sinensis) ze zboczy gór Sri Lanki. Są tak popularne, że wielu oszustów próbowało i próbuje je sfałszować, dlatego ich autentyczność potwierdza logo z lwem trzymającym miecz. Pracownicy zbierają herbatę w dużych koszach, skąd przynoszą ją do przetworzenia. Najpierw muszą rozłożyć ją i pozostawić przez kilka godzin do więdnięcia. Potem następuje mechaniczne rozerwanie struktury liścia, co zapoczątkowuje naturalny proces fermentacji. W jej trakcie herbata zmienia nie tylko kolor, ale przede wszystkim aromat i smak. Gdy doświadczony kierownik przetwórni uzna, że herbata uzyskała najlepsze właściwości, przesyła ją do suszarni. Suszoną herbatę (ani za dużo, ani za mało) należy następnie posortować i zapakować.
Na przykład mango można wspaniale połączyć z czarną herbatą. Tak też zrobiliśmy. Drzewa mango (Mangifera) są wyjątkowe z kilku powodów. Żyją około stu lat, dorastają do przyzwoitych wysokości (najwyższe drzewo mierzy 54 metry), poszczególne gatunki można rozróżnić jedynie po kwiatostanach i owocach, nazywane są owocami bogów. Mango waży około 300 gramów, jest niezwykle smaczne i zawiera głównie witaminę A oraz witaminy C i E. Ponadto jest bogaty w potas, żelazo i magnez. Znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni (do wyrobu dżemów, soków, wyrobów cukierniczych i alkoholi), ale także w medycynie ludowej, gdzie jest przepisywany przy biegunkach, problemach nerwowych czy w celu wzmocnienia jakości paznokci, włosów i skóry.
Brzoskwinie mogą być nam trochę bardziej znane niż mango, ale warto o nich wspomnieć. Brzoskwinie to bardzo popularne owoce, zawierają głównie witaminę C, sód i magnez, nadają się do bezpośredniego spożycia, ale można je przerabiać na marmolady, dżemy, soki itp. Jeśli podoba się Wam to, że mango nazywane jest owocem bogów, nie zdziwi was, że brzoskwinie nazywane są owocem nieśmiertelnych. Szczególnie w Chinach brzoskwinie są czczone jako symbol długowieczności.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Czarną herbatę zaparzyć wrzącą wodą (100 °C) w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml.
- Jeśli przygotowujemy napar w dzbanku wsypać dodatkową łyżeczkę.
- Czas naparu 3-5 minut (naczynie powinno być przykryte), a następnie odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

2. 12.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

PACHNĄCY OGRÓD – czarna herbata

HISZPAŃSKA MANDARYNKA – czarna herbata
