

TUAREG PREMIUM - zielona herbata
Nie trzeba być koczownikiem, spać pod gwiazdami ani każdego ranka siodłać wielbłąda. Doskonały smak i wspaniałe właściwości herbaty „Tuareg“ mogą przypaść do gustu nawet mieszkańcowi Europy Środkowej mieszkającym w mieście i jeżdżącym passatem. Wyjątkowo orzeźwiająca i pobudzająca herbata zostanie doceniona w gorące lato i w srogą zimę. Mrożona lub na ciepło, z cukrem lub bez. „Tuareg“ wyczaruje uśmiech i pobudzi do dalszej podróży.
Skład
Mięta Nana 15%, Herbata zielona 85%, Naturalny aromatNapar i smak herbaty
Chińska zielona herbata słynie ze swej jakości. Kiedy wymiesza się ją ze suszonymi listkami mięty nana, powstanie smak świeży, tylko odrobinę cierpki i bardzo orzeźwiający. Taki sam jest zapach herbaty „Tuareg“ – miętowy, orzeźwiający, naturalny. Po zalaniu herbaty napar ma jasnożółty kolor.
„Tuareg Premium“ można również spróbować w formie herbaty mrożonej. Wystarczy napełnić szklankę w 2/3 kostkami lodu i zalać je ciepłą herbatą. Napój (ciepły i zimny) można przyprawić cukrem lub miodem.
Pochodzenie herbaty
Prowincja Zhejiang leży w południowo-wschodnich Chinach. Na wschodzie ma dostęp do Morza Wschodniochińskiego, a mimo to 70 % powierzchni prowincji zajmują góry. Do Zhejiang należy ponad 3000 wysp i wysepek. Klimat jest naturalnie wilgotny z czteroma porami roku. Wiosna zaczyna się w marcu i jest deszczowa ze zmienną pogodą. Od czerwca do września w prowincji panuje gorące, wilgotne i również dość mokre lato. Jesień charakteryzuje się suszą, ciepłem i dostatkiem słońca. Zimy są krótkie, ale za to zimne. Średnia roczna temperatura oscyluje wokół 15-19 °C. Pod koniec lata prowincja Zhejiang bywa nękana przez tajfuny.
Zieloną herbatę dla produktu „Tuareg“ zebrano na małej plantacji, którą w tradycyjny sposób zajmuje się rolnik z całą rodziną. Liście herbaty chińskiej są zbierane najczęściej ręcznie, a po zwiędnięciu są poddawane wpływowi gorącej pary, tak aby zatrzymać naturalny proces utleniania enzymów. Herbata dzięki temu zachowuje świeżą, zieloną barwę i substancje cenne dla zdrowia. Po tym wszystkim ma miejsce suszenie i sortowanie herbaty.
Chińską zieloną herbatę zmieszaliśmy z rośliną, której wpływ na zdrowie i pyszny smak podbijają świat. Mięta nana jest rośliną o intensywnym aromacie, zaliczaną do rodziny jasnotowatych. Mięta była stosowana przez ludzi już w starożytnym Egipcie, a Anglicy noszą ją nawet w portfelu – ponoć ma chronić przed lekkomyślnymi zakupami.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
1. Zieloną herbatę zalać wodą o temperaturze 70-80 °C (około 2 minuty po przegotowaniu wody) w proporcji 1 łyżeczka na 150 - 200 ml.
2. Do herbaty przygotowywanej w dzbanku dodać 1 łyżeczkę więcej.
3. Czas parzenia 2-3 minuty (pod przykryciem), później odcedzić.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK ŻELIWNY Z SITKIEM

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

MASALA CHAI - czarna herbata

JAŚMINOWA - zielona herbata
