

SREBRNE PERŁY - biała herbata
Tylko zwinne i doświadczone ręce chińskich mistrzów mogą dać herbacianym liściom idealny kształt i znakomity, delikatny smak. Białe herbaty są prawdziwym przysmakiem, którego jakość zależy od tysiąca małych rzeczy. Od upraw i pielęgnacji roślin herbacianych przez dokładny moment zbioru, do delikatnej obróbki.
Skład
Biała herbata Silver Pearls 100%Napar i smak herbaty
Doskonała biała herbata daje jasnożółty napar, który smakuje wyjątkowo delikatnie i naturalnie. Nie jest ściągający, więc popularna jest i u większości, i prawie zaczynających miłośników herbat. Na podniebieniu pozostawia słodki ślad i chęć na kolejny łyk.
Pochodzenie herbaty
Białe herbaty to chińska specjalność, która jest poszukiwana przez ludzi na całym świecie. Są bardzo delikatne i świeże. To prawie pąki, których w białych herbatach jest naprawdę dużo. Większość produkcji białej herbaty pochodzi z chińskiej prowincji Fujian, w szczególności obszarów Jianyang, Songxi i Fuding. Pagórkowaty teren, górska gleba i częste opady sprzyjają urodzaju wysokogórskiej herbaty. Zbieraniu liści herbaty poświęca się dużo uwagi - ich wybór jest bardzo dokładny (należy zbierać tylko bardzo młode liście z miękkim białym puchem) oraz dokładnie określona pora zbioru (zwykle na przełomie marca i kwietnia). Proces produkcyjny przebiega we trzech etapach: więdnięcie, rozgrzanie i kształtowanie. Zgodnie z doświadczeniem rolników to najlepiej kiedy liście więdną na świeżym powietrzu. Jednak nie zawsze jest to możliwe, podczas pory deszczowej, ten etap ma miejsce pod dachem. Utlenianie naturalne - rozkład rozpoczyna się natychmiast po zbiorze, zatrzymuje się przez ogrzanie gorącą parą lub prażeniem. Potem nastaje suszenie i ręczne skręcanie do maleńkich koralików.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 ml wody.
- Do zaparu w dzbanku, dodajcie 1 łyżeczkę nawięcej.
- Po 2 - 3 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CHINA PAI MU TAN - biała herbata

Guangxi Białe Pióro - biała herbata
