

Guangxi Białe Pióro - biała herbata
Dyskretna elegancja, najwyższa jakość - bardzo delikatna biała herbata pochodzi z prowincji Guangxi. Ręcznie skręcane listki po zalaniu wrzątkiem dosłownie tańczą w nalewie. Skosztujcie herbatę, która należała do dworu cesarskiego. Jest pełna przeciwutleniaczy, więc można powiedzieć o niej, że przedłuża życie i pozbawia organizm chorób.
Skład
Biała herbata Guangxi 100%Napar i smak herbaty
Herbata Guangxi Białe Pióro jest bardzo delikatna i przyjemnie słodka. Jej napar jest jasnożółtego koloru, zapach jest silny i bardzo gustowny.
Pochodzenie herbaty
Biała herbata z Guangxi nie jest tak dobrze znana jak herbata z prowincji Yunnan, ale pod względem jakości, jej dorównuje. Miejscowy klimat jest wilgotny i subtropikalny. Zbiory są prowadzone tylko w ograniczony czas, na początku wiosny. Skubane są młode pąki pokryte dużą ilością białego puchu i kilka bliskich pąków liści. Tzw Tipsy dają herbacie miękki i słodki smak. Zbiera się ręcznie i zbierają je miejscowe kobiety i dziewczyny. Proces przetwarzania obejmuje więdnięcie, parzenie lub prażenie, suszenie i ręczne zwijanie. Całość produkcji jest nadzorowana przez menedżera plantacji, ponieważ nawet mały błąd może zniszczyć całe plony. Biała herbata jest przetwarzana bardzo ostrożnie, często zaleca się przechowywać ją w chłodnym, suchym miejscu. Chłodzenie poprawia jej smak, ale wyciągnięcie jej kilka razy z lodówki powoduje szok termiczny, który herbacie nie sprzyja. Jeśli białą herbatę przechowujecie w lodówce, należy wyjąć tylko jej niezbędną ilość, przed przygotowaniem zostawić do stopniowego ogrzania do temperatury pokojowej.
Wzór opakowania herbaty
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest hermetycznie uszczelniona i odporna na wilgoć, światło i obce zapachy. Na te trzy rzeczy herbata jest szczególnie podatna i ma to ogromny wpływ na jakość gotowego napoju.
Przygotowanie herbaty
|
|
|
Sposób przygotowania
- Herbatę zaparz gorącą wodą o temperaturze 70-80 °C w stosunku 1 łyżeczka na 150-200 mlwody.
- Do naparu w dzbanku, dodajcie 1 łyżeczkę więcej.
- Po 2 - 3 minutach (nakryty kubek) odcedź.

























Potrzebujesz porady?

18. 11.
Najlepsze akcesoria dla tego produktu

FILTR PAPIEROWY M - DO FILIŻANEK I DZBANKÓW

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR M

PERMANENT SITKO DO HERBATY ROZMIAR L

FILTR PAPIEROWY S - DO KUBKA

BAWEłNIANE SITKO L - 1 szt.

BAWEŁNIANE SITKO M - 1 szt.

FILTR PAPIEROWY L - DO CZAJNIKA

TERMOMETR DO PARZENIA HERBATY W DREWNIANEJ OPRAWIE

CZAJNICZEK Z SITKIEM - ORIENTALNE MOTYWY

HERBACIANY CZAJNIK Z SITKIEM - kwiatovy motyw
Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:

CHINA PAI MU TAN - biała herbata

SREBRNE PERŁY - biała herbata
